Μήπως παραμελείτε την υγεία σας;, από τη Μαρκέλλα Χρυσοστόμου

86ad40baa689789a8589e774fb74df19Στις μέρες μας, όλοι όσοι διαβάζουν κι ενημερώνονται γύρω απ’τις επιστήμες, τις νέες έρευνες και τις διαρκείς μελέτες, γνωρίζουν καλά πως το να είσαι όμορφος, είναι αυτομάτως συνώνυμο του να είσαι υγιής.

Μάλιστα, παίρνοντας ένα τυχαίο δείγμα ανθρώπων, διαπιστώνει κανείς με ευκολία πως οι περισσότεροι εξ’αυτών δηλώνουν πλήρως «εξαρτημένοι» με κατά βάση εξωγενείς παράγοντες, (όπως τα κινητά τους τηλέφωνα) ή με κάποιες «κακές» συνήθειες.

Έτσι, οι ίδιοι στερούν σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα διατήρησης σε καλά επίπεδα, του πολύτιμου αυτού αγαθού που τους χαρίστηκε: της υγείας τους (!)
Αν λοιπόν τα παρακάτω σημεία «ταιριάζουν» με τον τρόπο ζωής σου, ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσεις τις συνήθειες και τις ανάγκες σου, καθώς ενδέχεται εσύ και η κατάσταση της υγείας σου να βρεθείτε προ εκπλήξεων…

1) Καπνίζεις. Δεν έχει σημασία πόσο… Πολύ ή λίγο, γνωρίζεις καλά τις επιπτώσεις του τσιγάρου στον οργανισμό σου (μη στα λέω εγώ!
…Και προτού βιαστείς να μου μιλήσεις για τον εθισμό σου, να σε «προλάβω» λέγοντάς σου πως υπάρχουν τόσοι και τόσοι ακόμα σ’αυτόν το δύσμοιρο πλανήτη που αντιμετώπιζαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εσένα, όμως κατόρθωσαν να βρουν τη λύση. Όπου υπάρχει (πραγματική) θέληση, υπάρχει και τρόπος! Εσύ, ακόμα περιμένεις;;;

2) Το κινητό έχει γίνει η προέκταση του χεριού σου…
Καλώς ή κακώς, η εποχή «επιτάσσει» μια… υπερβολική χρήση, αν όμως σου πουν να πας να πνιγείς, εσύ θα το κάνεις;;;
Αν η χρήση του δεν περιοριστεί αισθητά από εσένα τον ίδιο τότε, πίστεψε με, δεν θα αργήσει η μέρα που τα προβλήματα θα σου χτυπήσουν την πόρτα (αν δεν έχει συμβεί ήδη σ’έναν βαθμό αυτό). Από πρόβλημα στα μάτια, τύφλωση, επιληψία ως καρκίνο απ’την υπερβολική «λήψη» ακτινοβολίας… Απ’όλα έχει το κατάστημα και έλεος δεν δείχνει!! …Φύλαγε τα ρούχα σου, να’χεις τα μισά.

3) Εσύ και η γυμναστική έχετε χωρίσει προ πολλού. Χμμ… να σκεφτώ…
Είσαι καλά;; Οκ, ίσως να μην είσαι «φίλος» του σπορ (ούτε εγώ ήμουν ιδιαίτερα, ποτέ) …όμως είναι δυνατόν να «αφεθείς» στην τύχη σου; Μα μια σκάλα θα την κατέβεις, μα ένα σκουπίδι θα πετάξεις, μα ένα τζάμι θα κάνεις, έτοιμος ο κοιλιακούλης… (!)
Για να ακριβολογήσω, αν θέλεις να νιώθεις αλλά και να είσαι καλά, γυμνάσου όπου βρεθείς κι όπου σταθείς.

03bee12c878aeb3360b5cfa76724b9c54) Σαλάτα; Τι είναι αυτό;;
Τώρα σοβαρά… πως περιμένεις να είσαι υγιής (και κατ’επέκταση ευτυχισμένος) όταν ο Νο1 παράγοντας, η διατροφή σου, «μπάζει»;;; …Αν είσαι ένθερμος υποστηρικτής του κρέατος κι απεχθάνεσαι οτιδήποτε πράσινο, σου έχω νέα: Φύγε απ’τον πλανήτη όσο είναι καιρός. (!!) Αν πάλι σκοπεύεις να ζεις για αρκετό καιρό ακόμη εδώ κάτω, άλλαξε διατροφικές συνήθειες ή τουλάχιστον προσπάθησε… Ποτέ κανείς δεν έζησε φυσιολογικά τρώγοντας μόνο κάτι απ’όλα! «Παν μέτρον άριστον» και λίγο απ’όλα. Χωρίς ποικιλία, δεν ορθοποδείς «τροφικά» για κανέναν λόγο.

Αν όλα τα παραπάνω σου ταιριάζουν γάντι… μάλλον θα πρέπει να αρχίσεις γυμναστήριο… φορώντας αυτοκολλητάκια νικοτίνης…και τρώγοντας για μεσημεριανό μια μαρουλοσαλάτα… στο διάλειμμα, καθώς θα μιλάς με την κολλητή σου στο καινούργιο σου κινητό (των 20 ευρώ)…

Φιλιά,
Μαρκέλλα

Για να μάθετε περισσότερα για τη Μαρκέλλα Χρυσοστόμου, πατήστε εδώ

You may also like