Μήπως τα απολεπιστικά προσώπου καταστρέφουν την επιδερμίδα μας;

Όλοι γνωρίζουμε ότι η απολέπιση είναι το κλειδί για τη διατήρηση μιας φωτεινής επιδερμίδας. Αλλά όσο και αν αγαπάμε να τρίβουμε το δέρμα μας, προκειμένου να απαλλαγούμε από τους ρύπους, τα νεκρά κύτταρα, τις ακαθαρσίες και τα υπολείμματα του μακιγιάζ, αυτά τα αγαπημένα μας προϊόντα μπορεί να κάνουν στο δέρμα μας περισσότερο κακό παρά καλό, ειδικά αν ανήκουν στην κατηγορία εκείνων με τους μεγάλους κόκκους που δεν διαλύονται, ή εκείνα που έχουν ολόκληρους σπόρους. Σίγουρα θα έχετε νιώσει και εσείς κάποιες φορές, σχεδόν να τραυματίζετε το δέρμα σας, πάνω στην εμμονή σας, να αφήσετε το δέρμα σας πεντακάθαρο. Οι ειδικοί ισχυρίζονται λοιπόν, πως αυτοί οι μικροτραυματισμοί του δέρματος, μπορούν να το βλάψουν και να επιταχύνουν την γήρανσή του.

Η ζάχαρη και το αλάτι, αποτελούνται από πολύ μικρότερους κόκκους που είναι διαλυτοί και είναι πολύ ευκολότεροι στην εφαρμογή τους, χωρίς να ερεθίζουν και να τραυματίζουν το δέρμα μας. Χρησιμοποιήστε απαλή πίεση όταν τρίβετε το πρόσωπό σας, για να αποφύγετε περαιτέρω ερεθισμό. Ο υπερβολικός καθαρισμός μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, ερυθρότητα και πρόωρη γήρανση.

Μερικές καλύτερες επιλογές απολέπισης για να κρατήσετε το δέρμα σας καθαρό είναι επίσης οι φλούδες των φρούτων. Εκτός του ότι δεν τρίβουν το δέρμα μας, εκτελούν και άλλες λειτουργίες όπως να ενυδατώσουν, να εξοντώσουν τα βακτήρια που προκαλούν ακμή και να επιταχύνουν την κυτταρική κυκλοφορία. Αναζητήστε απολεπιστικά που περιέχουν γλυκολικά, σαλικυλικά ή άλφα υδροξυοξέα. Για εκείνους με ευαίσθητο δέρμα, απολέπιση που περιέχει ένζυμα φρούτων, όπως κολοκύθα, παπάγια και ανανά είναι ένας ασφαλέστερος τρόπος. Απομάκρυναν το νεκρό δέρμα και τις ακαθαρσίες με πιο ήπιο τρόπο.

You may also like