Μήπως το Facebook οδηγεί στην απιστία;

f595f0c984d537e9b512f9a52cbcae96Η απιστία υπάρχει από την εποχή που υπάρχει και ο γάμος. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι η απιστία είναι στο DNA μας. Κανείς δεν μας αναγκάζει να απιστήσουμε, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Συνήθως πολεμάμε σκληρά μέσα μας, για να μην ενδώσουμε στους πειρασμούς και να παραμείνουμε πιστοί. Κάτι τέτοιο όμως είναι ιδιαίτερα δύσκολο σε ένα κόσμο όπου η τεχνολογία έχει καταργήσει τις αποστάσεις, το χρόνο και τα εμπόδια που μας προστάτευαν από την απιστία.

To sexting, δηλαδή τα μηνύματα ερωτικού περιεχομένου, δίνει και παίρνει στα κινητά, στα emails, στο Facebook κτλ. Παλιότερα, όταν όλη αυτή η «επικοινωνία» έπρεπε να γίνει σε κοινή θέα, οι ηθικές μας αναστολές λειτουργούσαν ως ένα απαγορευτικό τείχος που μας προστάτευε μέχρι ενός σημείου από την απιστία. Η τεχνολογία όμως έχει καταργήσει όλα αυτά τα εμπόδια.

Σύμφωνα με την American Academy of Matrimonial Lawyers, το 20% των διαζυγίων στις ΗΠΑ σχετίζονται με το Facebook, ενώ το 80% των δικηγόρων που ασχολούνται με διαζύγια, αναφέρουν αύξηση των υποθέσεων που χρησιμοποιούν τα social media σαν αποδεικτικά στοιχεία.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι υπάρχει ένα ολόκληρο site αφιερωμένο στην απιστία μέσω Facebook. Tο Facebookcheating.com είναι ένα website όπου οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους ή να δώσουν tips για να πιάσετε το άλλο σας μισό στα «πράσα» των social media. To site είναι γεμάτο ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που έπιασαν το/τη σύντροφό τους, να τους απατά online και τις περισσότερες φορές με κάποιο παλιό έρωτα.

Eva Longoria &Tony Parker

Eva Longoria &Tony Parker

Φυσικά οι celebrities δεν αποτελούν εξαίρεση. Η ηθοποιός της γνωστής σειράς Desperate Housewifes, Eva Longoria, αποκάλυψε ότι ο πρώην σύζυγός της, Tony Parker, την απάτησε με μία γυναίκα που γνώρισε στο Facebook.

Για να καταλάβετε το μέγεθος της απιστίας και της δυσπιστίας για το Facebook, 29% των χρηστών δήλωσαν ότι ένα post ή μία φωτογραφία που ανάρτησαν, τους έβαλε σε μπελάδες με τον/την σύντροφό τους. Μπορεί φυσικά το Facebook να δημιουργεί κάποιες φορές αδικαιολόγητη ζήλια αλλά παρόλα αυτά είναι ένας επικίνδυνος δρόμος. Μπορεί να κάνει ένα ασήμαντο φλερτ να εξελιχθεί πολύ εύκολα σε κάτι πιο σοβαρό.

Βέβαια, πριν από το Facebook υπήρχε το email και πριν από το email το τηλέφωνο. Το πρόβλημα δεν είναι λοιπόν η τεχνολογία αλλά η ποιότητα της σχέσης σας. Απλά η τεχνολογία μπορεί να βγάλει πιο εύκολα τα προβλήματα στην επιφάνεια.

Πηγή: εδώ

You may also like