Μία ελληνική ρυζοσαλάτα…

Λατρεύω τις ρυζοσαλάτες για δύο λόγους: 1ον γιατί φτιάχνονται πολύ εύκολα και 2ον γιατί είναι νόστιμες κι υγιεινές. Σαφέστατα μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε υλικό σας κάνει κέφι και βρείτε στην κουζίνα σας. Γενικά δεν υπάρχουν συνταγές και κανόνες στη ρυζοσαλάτα. Είναι απλά θέμα απόλαυσης και γεύσης…

ΥΛΙΚΑ:

Για το dressing:
1/3 κούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκου χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
χοντρό αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι για γεύση

Για τη σαλάτα ζυμαρικών:
5 φλιτζάνια μαγειρεμένα κριθαράκι
2 φλιτζάνια χοντροκομμένα αγγουράκια
2 φλιτζάνια κομμένα στη μέση ντοματίνια
1 κουτάλι τριμμένη φέτα
1/2 φλιτζάνι κομμένο σε λεπτές φέτες ξερό κρεμμύδι
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
χοντρό αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι για γεύση

12328595573_e846ef3d47_cΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τα κρεμμύδια, τη μουστάρδα, το μέλι, και μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ανάλογα με τη γεύση βάλτε περισσότερο λεμόνι, αλάτι, πιπέρι ή ότι θεωρείτε απαραίτητο. Θέστε το κατά μέρος.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί κριθαράκι, αγγούρι, ντομάτα, τυρί φέτα, κρεμμύδι και τον φρέσκο βασιλικό. Λίγο πριν το σερβίρισμα, περιχύστε το dressing που ετοιμάσατε νωρίτερα. Δοκιμάζετε και ρίχνετε αναλόγως.
Την σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: εδώ

You may also like