«Μαθαίνουμε τις γεύσεις» στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη αγαπάει το καλό φαγητό. Και το Thessaloniki Food Festival, με τις πολυάριθμες εκδηλώσεις του, το αποδεικνύει. Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 το Φεστιβάλ Γαστρονομίας ολοκληρώνεται με εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, αλλά και την παρουσίαση ενός οδηγού για τους τουρίστες της πόλης.
Στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, από τις 12:00 μέχρι τις 19:00 θα πραγματοποιηθεί μία σειρά σεμιναρίων κι εργαστηρίων μαγειρικής από επιλεγμένες ομάδες και σεφ. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να μάθουμε από τους ειδικούς μικρά μυστικά για να φτιάξουμε και μόνοι μας καινούρια πιάτα ή – γιατί όχι; – να εμπλουτίσουμε λίγο ακόμη τις συνταγές που ήδη ξέρουμε να φτιάχνουμε! Το αναλυτικό πρόγραμμα (προσωπικά διαβάζοντάς το, η μυτούλα μου έχει ήδη αρχίσει να πιάνει μυρωδιές!) έχει ως εξής:

12:00 – 13:00 Τα αρωματικά φυτά στο μπαλκόνι και στην κουζίνα μας
Εργαστήρι «Κήπος με τα χεράκια μου»
Αιμιλία Ροδοπούλου, Ανδροκλής Γιάτσογλου

13:30 – 14:30 Μαγειρεύουμε με υλικά εποχής: μανιτάρια
Hyatt Regency Thessaloniki
Executive chef Κώστας Αραμπατζής

15:00 – 16:00 Μαγειρεύουμε με υλικά από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική
Domotel
Executive chef Γρηγόρης Χέλμης

16:30 – 17:30 Σοκολατένιες δημιουργίες
Sugarela
Χριστίνα Κάκκου

18:00 – 19:00 Τα γλυκά της Θεσσαλονίκης
Ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου
Γιώργος Χατζηφωτίου

Στη συνέχεια από τις 19:30 μέχρι τις 20:00 θα παρουσιαστεί ένας ειδικός τουριστικός οδηγός της Θεσσαλονίκης, με τον τίτλο «Thessaloniki Gourmet Tours». Ο οδηγός θα περιλαμβάνει προτάσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος προς τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την προβολή της πόλης και γειτονικών νομών, αλλά και την παραμονή της διαμονής των επισκεπτών στην πόλη.
Αν κι η είσοδος είναι ελεύθερη, συνίσταται η κράτηση θέσεων. Για τις κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στους αριθμούς 2310-878213 (-211, -214).


Τέλος να υπενθυμίσω πως μπορεί το Φεστιβάλ Γαστρονομίας να πλησιάζει στο τέλος του, αλλά εξακολουθεί να ισχύει το Project «Κάθε Τρίτη Τρώμε Έξω με 10€» (για να διβάστε τηλίστα των εστιατορίων πατήστε εδώ)

. Πάρτε, λοιπόν, μαζί σας, την παρέα σας και γνωρίστε τις γεύσεις τις Θεσσαλονίκης!

You may also like