Μακαρονάδα με θαλασσινά, από τη Νιόβη Αναζίικου

ΥΛΙΚΑ:
5 γαρίδες μεγάλες με το κέλυφος τους
500 γρ. μύδια φρέσκα με κέλυφος
300 γρ. αχιβάδες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
500 γρ. χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1κ.γ. ζάχαρη
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 πακέτο σπαγγέτι (500 γραμ.)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πρώτα πλένουμε τις αχιβάδες, τις βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρασί και σκεπάζουμε με καπάκι. Τις αχνίζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, έως ότου ανοίξουν. Αμέσως τις σουρώνουμε. Φυλάμε τις αχιβάδες για το τέλος και κρατάμε τον ζωμό που έχουν κατεβάσει για τη σάλτσα.

makaronada thalassinaΚαθαρίζουμε τα μύδια και τα πλένουμε πολύ καλά σε μπόλικο νερό.

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά. Μόλις αρχίσει να ψήνεται το σκόρδο, προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύουμε έπειτα τον χυμό ντομάτας, την ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και το ζωμό από τις αχιβάδες, τα μύδια, τις γαρίδες, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και βράζουμε για 5- 6 λεπτά.

Υστέρα προσθέτουμε τα μύδια και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα σπαγγέτι όπως στάζουν κατευθείαν από την κατσαρόλα τους που τα βράζουμε παράλληλα καθώς φτιάχνουμε την σάλτσα μας. Βράζουμε για 2΄ σε δυνατή φωτιά. Τέλος προσθέτουμε τις ανοιγμένες αχιβάδες. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Αν κάποιο από τα μύδια και τις αχιβάδες είναι κλειστό, το πετάμε. Προσθέστε αν σας αρέσει και ψιλοκομμένο φρέσκο ή αποξηραμένο κόλιανδρο

You may also like