Μαμάδες, ιδέες για βάφτιση!

Αχ! Καλοκαιράκι….. Η εποχή που ενδείκνυται όσο καμία άλλη για ξεφάντωμα και ατελείωτα parties μέχρι πρωίας!!!Εδώ που τα λέμε όλοι μας έχουμε κάποιον λόγο μέσα στο καλοκαίρι για να γιορτάζουμε….

Είναι τα γενέθλια κάποιου δικού μας ανθρώπου; Είναι επέτειος; Είναι βάφτιση; Είναι απλώς η καλή μας καλοκαιρινή διάθεση; Για όποιον λόγο επιθυμείτε να γιορτάζετε εμένα θα με βρείτε απόλυτα σύμφωνη. Γιατί το καλοκαιράκι από μόνο του γεννά διάθεση ανεμελιάς, party και ξέφρενου χορού με καλό φαγητό και δροσιστικά ποτά μέχρι το πρωί….

Με αφορμή την προετοιμασία της βάφτισης της μικρής μου κορούλας, θα μοιραστώ μαζί σας έξυπνες ιδέες για να οργανώσουμε ,να διακοσμήσουμε και να ετοιμάσουμε όμορφα πράγματα (γευστικά ή και όχι) για οποιαδήποτε εκδήλωση επιθυμείτε με θέμα πάντα το καλοκαίρι!!!!

• Μια έξυπνη ιδέα για να φτιάξετε την πρόσκληση του πάρτι είναι ένα άκρως καλοκαιρινό και χρηστικό θέμα…. Ζέστη και ήλιος και τι πιο έξυπνο από μια βεντάλια! Πάρτε ένα χαρτόνι, τυπώστε επάνω όλα όσα θέλετε να γράφει το προσκλητήριο και μετά κόψτε το σε σχήμα καρδιάς ή σε ορθογώνιο (κόβοντας όμως κυκλικά τις γωνίες). Έπειτα πάρτε ένα ξυλάκι από εκείνα του παγωτού (θα τα βρείτε στα φαρμακεία και είναι και πολύ φτηνά μάλιστα) και μετά κολλήστε επάνω το προσκλητήριο (μόνο το 1/3 από το ξυλάκι, το υπόλοιπο να προεξέχει από το χαρτί για να το κρατάτε). Την καρδιά κολλήστε την ανάποδα έτσι ώστε η μύτη της να είναι επάνω…. Έτοιμο το προσκλητήριο σας!!! Μπορείτε επάνω στο χαρτόνι να κολλήσετε διάφορα…. Από αστερίες και φατσούλες υφασμάτινες, μέχρι καπελάκια ξύλινα και κορδέλες!!!! Έτσι όχι μόνο θα έχετε ένα πολύ όμορφο και καλοκαιρινό προσκλητήριο αλλά θα είναι και μια πολύ καλή ιδέα βεντάλιας για τις δύσκολες ώρες του καύσωνα!!!!

• Για ένα γλυκό κέρασμα στους καλεσμένους σας προτείνω ένα λαχταριστό μπισκότο αχιβάδα! Φτιάξτε μπισκοτάκια και κόψτε τα με κουπατ μικρής μαργαρίτας. Ψήστε τα και θα έχτε πολλά νόστιμα μπισκοτάκια. Πάρτε κρέμα ζαχαροπλαστικής, ή μους ή αυγόγλασο ή βουτυρόκρεμα και βάλτε την σ’ ένα κορνε με μεγάλο δαγκανωτο στόμιο (wilton No 1M) και γεμίστε το ένα μπισκότο. Τοποθετήστε άλλο ένα μπισκότο επάνω του και έτσι δημιουργείτε μια ανοιγμένη αχιβάδα… Όσο για το διαμάντι; Πάρτε ένα στρογγυλό λευκό κουφετάκι και τοποθετήστε το μέσα…. Εντυπωσιακό, λαχταριστό, έξυπνο και …πανεύκολο!!!!

• Για να σερβίρετε όμορφα τα μαχαιροπήρουνα στον μπουφέ…. Πάρτε ένα τσίγκινο καλαθάκι (το βρίσκετε παντού) και βάλτε μέσα τυλιγμένα σε μια χρωματιστή χαρτοπετσέτα τα μαχαιροπήρουνα…. Θα δώσουν χρώμα στο μπουφέ και θα αναρωτιούνται όλοι “τι είναι αυτό;”

• Αντί να φτιάξετε τις κλασσικές μπόμπες με ζαμπόν τυρί, πάρτε φτυαράκια πλαστικά (από μεγάλα σουπερ μάρκετ παιχνιδιών θα βρείτε πολλά μεγέθη και πολύ οικονομικά) και βάλτε επάνω το τοστ. Εάν θέλετε μπορείτε να κόψετε το τοστάκι με κουπατ και να πάρει το σχήμα αστερία, ψαριού, αχιβάδας κλπ. Θα είναι το πιο εντυπωσιακό τοστ που έχετε φτιάξει ποτέ ενώ οι καλεσμένοι σας θα δοκιμάσουν το πιο εντυπωσιακό τοστ που έφαγαν ποτέ!!!

• Για τα ντιπ και τα συνοδευτικά λαχανικά για το ποτό, δοκιμάστε να πάρετε σφηνοπότηρα, να βάλετε μέσα λίγη σως της επιλογής σας και να καρφώσετε μέσα αγγουράκι, καροτάκια και οτιδήποτε άλλο λαχανικό ή κράκερ επιλέξετε!!!!Θα δώσουν άλλη όψη στον μπουφέ σας και μπόλικο χρώμα!!!

• Στολίστε τα τραπέζια σας με πανέμορφα γλαστράκια, δάφνης, βασιλικού ,δυόσμου ή μέντας και βάλτε τα μέσα σε χρωματιστά υφασμάτινα πουγκάκια. Δέστε στο κέντρο μια κορδέλα της αρεσκείας σας ή τοποθετήστε μέσα στο γλαστράκι αστερίες, μηλαράκια, μπισκότα σε ξυλάκι, καρφιτσώστε πεταλουδίτσες, παιχνιδιάρικα μικρά ξύλινα μανταλάκια ή ακόμα περάστε κορδελίτσες μέσα από τα φύλλα του φυτού… Με αυτό το εντυπωσιακό ανθισμένο πουγκί και ο χώρος θα μοσχοβολήσει, και είναι ένας πολύ οικονομικός στολισμός και οι καλεσμένοι σας μπορούν να το πάρουν μαζί τους φεύγοντας!!!

• Όσο για τον στολισμό του χώρου; Αστερίες και κοχύλια παντού!!!Πάρτε κορδέλες και σπάγκο και κολλήστε επάνω αστερίες και κοχύλια που είτε έχετε μαζέψει από την θάλασσα είτε θα αγοράσετε από καταστήματα με είδη σπιτιού. Δέστε τα στις καρέκλες ή τις γωνίες των τραπεζιών, κρεμάστε τα με κορδέλες από το ταβάνι, κάντε παραβάν με αυτά ή διακοσμήστε βάζα και ποτήρια…

• Όσο για την τούρτα; Φτιάξτε την μόνη σας και στο τελείωμα βάλτε βουτυρόκρεμα ή σαντιγί. Έπειτα τρίψτε από επάνω μπισκότο να πάει σε όλη την επιφάνεια… και θα έχετε μια λαχταριστή τούρτα από άμμο!!!!! Στολίστε την με σημαιούλες χάρτινες, βάλτε κουφετάκια για πετρούλες, μπισκοτάκια με καλοκαιρινά θέματα και σκορπίστε παντού ζάχαρη καστανή για να συμπληρώσει τόσο την διακόσμηση όσο και την γλύκα….


Το καλοκαιράκι είναι εδώ και οι ιδέες μας… δεν στερεύουν ποτέ!!!!! Stay tuned γιατί την επόμενη φορά έχουμε συνταγές για λαχταριστές και εντυπωσιακές καλοκαιρινές δημιουργίες!!!!!
Στείλτε μου τις απορίες, τις ιδέες σας ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να δημιουργήσετε και δεν ξέρετε τον τρόπο στο [email protected] .

Μαζί θα μάθουμε να κάνουμε ακόμη και τα πολύ απλά πράγματα …πολύ πιο όμορφα!!!!

Σας φιλώ….
Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου/ “Eventful Ideas”

You may also like