Μαρία Vs. Αντιγόνη: TV Shows – «Prison break» Vs. «Castle»

Και για άλλη μία εβδομάδα, λοιπόν, θα κοντραριστώ με την φίλη, αλλά πάνω από όλα αντίπαλο Αντιγόνη, αυτή τη φορά για την αγαπημένη μας σειρά. Για να πω την αλήθεια,  δεν έχω δει το λατρεμένο «Castle» της Αντιγόνης, οπότε αναγκαστικά το γκούγκλαρα για να δω. ΟΚ, θα παραδεχτώ ότι η υπόθεση με προϊδέασε για κάτι πολύ δυνατό και μου κίνησε την περιέργεια να το δω. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως έστω και στο ελάχιστο θα με κάνει να παρατήσω το «Prison Break» που βλέπω για… έκτη φορά. Λέτε να καταφέρει να με πείσει; Ας της δώσουμε τον λόγο να μας πει γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη σειρά ως best για εκείνη.

Castle 1«Detective Kate Beckett, NYPD. Richard Castlejust NY (από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου)

Πρώτα αντίπαλος και μετά όλα τ’ άλλα, μικρή, ε; Καλά… *sniarf*

Επιγραμματικά να σας πω τι «παίζει» με τον Castle: Ο Richard Castle είναι ένας επιτυχημένος συγγραφέας μυστηρίων. Η Kate Beckett είναι μία από τις πιο αξιόλογες ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Όταν ένας δολοφόνος αρχίσει να αντιγράφει τους φόνους που περιγράφονται στα βιβλία του Castle, αναγκαστικά οι δύο αυτοί τόσο διαφορετικοί άνθρωποι θα πρέπει να συνεργαστούν για να την εξιχνιάσουν. Και φυσικά θα γίνουν και στη συνέχεια δύο αταίριαστοι και συνάμα τόσο ταιριαστοί συνεργάτες.

Σίγουρα το πρώτο που σκέφτεται κανείς για τον «Castle» είναι «άλλη μία αστυνομική σειρά». Ναι, είναι άλλη μία αστυνομική σειρά, η οποία, όμως, διακατέχεται από στοιχεία που την κάνουν διαφορετικοί. Αρχικά ο τρόπος όπου ανά σαιζόν «ανεβοκατεβαίνει» η ένταση της αγωνίας. Κατά τη διάρκεια κάθε σαιζόν μπορεί κάποια επεισόδια να έχουν τόσο σασπένς που να λες «τι είδα τώρα;» και σε κάποια άλλα οι ιστορίες να έχουν μία ευχάριστη χιουμοριστική δομή. Εν αντιθέσει με το «Prison Break» που μάλλον σε έχει στην πρίζα καθ’όλη τη διάρκεια, υποθέτω. Δε λέω, κι ο Castle ξέρει να σε κρατάει σε εγρήγορση – ξεχνιέται το cliffhanger της περσινής σαιζόν;;; – αλλά ξέρει και πότε να σε χαλαρώσει. Κι εκεί που δεν το περιμένεις… ΤΣΟΥΠ! Άντε πάλι σε αναμμένα κάρβουνα η Αντιγόνη κι η κάθε Αντιγόνη που μοιράζεται τη… λωλαμάρα μου!

Έπειτα είναι το – όπως είπα πριν – αταίριαστο δίδυμο του Castle και της Beckett. Από τη μία σοβαρή ντετέκτιβ Ανθρωποκτονιών, η οποία έχει πολύ σοβαρό λόγο να βάζει πάθος στην εξιχνίαση κάθε υπόθεσης. Από την άλλη ο φαινομενικά επιπόλαιος Castle, ο οποίος αποφασίζει να χτίσει τη νέα του ηρωίδα για τα βιβλία του με βάση τη Beckett και που για να το καταφέρει την ακολουθεί σε κάθε υπόθεση. Κι όσο οι υποθέσεις πληθαίνουν τόσο πιο κοντά έρχονται. Και μπορεί στην αρχή κάθε υπόθεσης ο Castle να βγάζει πορίσματα που μόνο ένας συγγραφέας θα μπορούσε να φανταστεί, όπως για παράδειγμα βρικόλακες (!), έπειτα σε τρελαίνει – ευχάριστα – το γεγονός πως συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον όταν καταλήγουν στον ένοχο. Και φυσικά, αυτή η αλληλοσυμπλήρωση δεν περιορίζεται εκεί.

Castle 7Τέλος, όσο τρελό κι αν σας ακούγεται… ο «Castle» μου γεννά πανέμορφα ανθρώπινα συναισθήματα! Ναι, ναι! Με εντυπωσιάζει το πώς είναι εκεί πάντα για τη λατρεμένη του κόρη, την Alexis, για τους φίλους του, αλλά κυρίως για τη Beckett. Τη Beckett που στην αρχή τη βλέπεις και καταλαβαίνεις πως αν μπορούσε να τον πυροβολήσει για να ησυχάσει από τις τρέλες του θα το έκανε! Κι αυτή, όμως… «τραβάτε με κι ας κλαίω»! Τα αισθήματά της για τον Castle την κατακλύζουν και κάποια στιγμή δε μπορεί και να λειτουργήσει χωρίς αυτόν… Πώς να μην κολλήσω, ρε παιδιά;

Εν ολίγοις… πρόκειται για μία σειρά με σασπένς, έξυπνο χιούμορ και πολύ συναίσθημα! Εδώ οφείλω να ευχαριστήσω και τη sis μου, που με μύησε! Συν του ότι… ε, ναι, θα το πω: ο Nathan Fillion που ενσαρκώνει τον Castle, he really IS «ruggedly handsome»!

 

Prison Break 5«I don’t have a choice, Michael…I will die here…» (από την Μαρία Παπουτσάκη)

Ναι ναι, είσαι αντίπαλος και μάλιστα πολύ καλή, αφού τελικά θα την δω αυτή τη σειρά, κάποια στιγμή…

Για αρχή, να πω και εγώ συνοπτικά τι γίνεται με την σειρά μου: Ο Lincoln Burrows κατηγορείται για την δολοφονία του Terrence Steadman, αδερφού της Αντιπροέδρου των Η.Π.Α. Τα στοιχεία εναντίον του είναι αδιαμφισβήτητα , και έτσι καταδικάζεται σε θάνατο και στέλνεται στις Κρατικές Φυλακές Fox River. Ο αδερφός του Lincoln, Michael Scofield, είναι πεπεισμένος ότι ο αδερφός του είναι αθώος και θέτει σε εφαρμογή ένα σχέδιο απόδρασης. Διαπράττει μία ληστεία σε τράπεζα, μόνο και μόνο για να καταδικαστεί και να εγκλειστεί στην ίδια φυλακή με τον αδερφό του, έχοντας χαράξει σε όλο του το σώμα με τη μορφή τατουάζ τα αρχικά σχέδια της φυλακής και άλλα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να πραγματοποιήσει την απόδραση.

Αυτό είναι το ρεζουμέ της υπόθεσης. Δεν σας έπεισα ακόμη να την δείτε; Αν θέλετε να νιώσετε την αδρεναλίνη, αλλά και όλα τα υπόλοιπα συναισθήματα, όπως έρωτας, αγάπη, πόνο κλπ κλπ, καλό θα ήταν να την κατεβάσετε αμέσως τώρα. Η «περιπετειώδης» αυτή σειρά εκτός από αγωνία και άπειρα φαγωμένα νύχια, σου περνάει το μήνυμα της αδερφικής αγάπης. Ο Michael προκειμένου να σώσει τον αδερφό του από την θανατική ποινή καταστρώνει ένα σχέδιο πολλών μηνών με πολύ προσοχή, ώστε να μην υπάρχει περιθώριο λάθους. Παρατάει την ζωή του και αφιερώνεται σε αυτό το σκοπό.

Το «Prison Break» είναι τόσο δυνατό, που θα την πω την αμαρτία μου… Πέρσι, στις διακοπές του Πάσχα, μπορεί και να μην βγήκα από τη φυλακή. Εεε συγνώμη, από το σπίτι εννοούσα! Είναι μια σειρά που σε πορώνει και δεν σε αφήνει να κοιμηθείς αν δεν δεις τι θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση γίνομαι εγώ ο βρικόλακας του «Castle». Τελικά αυτή η σειρά τα έχει όλα. Την περιπέτεια, το αστυνομικό στοιχείο –αφού μιλάμε για φυλακές- και φυσικά έρωτα. Όλοι οι κρατούμενοι, σχεδόν, είχαν μια κοπέλα που τους περίμενε έξω, αλλά πιο όμορφος έρωτας ήταν αυτός του Michael και της γιατρού του σωφρονιστικού ιδρύματος. Δεν θα πω τίποτα άλλο. Προτιμώ να αποκαλύψω το τέλος, παρά την σχέση τους. Πρέπει να το δείτε…

Prison Break 2Ένα άλλο στοιχείο που με τράβηξε σε αυτή τη σειρά –γενικά δεν παρακολουθώ- είναι ότι έδειχνε την σκληρή πραγματικότητα των φυλακών. Οι «άγραφοι» νόμοι που υπάρχουν εκεί σε συγκλονίζουν, όπως βέβαια σε καθηλώνει και η θέληση αυτών των ανθρώπων για ελευθερία. Η δίψα τους τόσο μεγάλη που στο κόλπο τελικά μπήκαν πολλοί!

Οι χαρακτήρες είναι όλοι ένας και ένας. Από βιαστές μέχρι δολοφόνους και από ληστές μέχρι αθώους, όλοι τους εξαιρετικοί. Και ναι, ήρθε η ώρα να κάνω μια αποκάλυψη για την σειρά: Πίσω από όλα αυτά που καλούνται να περάσουν οι πρωταγωνιστές κρύβεται η κυβέρνηση. Τι θα γίνει άραγε στο τέλος; Ποιος θα κερδίσει; Αυτή ή οι φυλακισμένοι;

Τέλος, θα ήθελα να πω στο Αντιγονάκι, ότι ο Castle της δεν πιάνει μία σε ομορφιά μπροστά στον Michael μου… Παραδέξου το!

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρία Παπουτσάκη , μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για την Αντιγόνη Αδαμοπούλου, μπορείτε να διαβάστε εδώ

You may also like