Μαρμελάδα από μύρτιλλο

ΥΛΙΚΑ: ( για 4-6 άτομα)

-1 κιλό μύρτιλλα
-800 γραμμάρια ζάχαρη
-Χυμό από 1 μεγαλούτσικο λεμόνι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Καθαρίζουμε τα μύρτιλλα και τα πλένουμε. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε με τη ζάχαρη εναλλάξ σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε λίγες ώρες ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.

blueberry jamΑφού δούμε πως είναι έτοιμα τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

Μόλις βράσει λίγο με μια κουτάλα ή την κουτάλα του πουρέ για πιο εύκολα τα πατάμε ελαφρά για να γίνουν σαν πουρές.

Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και προσθέτουμε στο τέλος το χυμό λεμονιού.

Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε σε δροσερό μέρος.

You may also like