Μαρμελάδα ροδάκινο, από τη θεία Καίτη

ΥΛΙΚΑ:
1500 gr ροδακινα
1000 gr ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι νερό
2 βανίλιες
λίγη γλυκόζη
χυμό 1/2 λεμονιού

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα, αφαιρούμε μόνο το κουκούτσι.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε μερικές ώρες να ρίξουν το χυμό τους.
Ρίχνουμε και το νερό και τα βράζουμε.
Όταν έχουν πάρει μερικές βράσεις και έχει μαλακώσει το φρούτο τα πολτοποιούμε με την πρέσα του πουρέ.
Συνεχίζουμε το βράσιμο, ρίχνουμε τη γλυκόζη και τις βανίλιες και όταν κοντεύει να δέσει ρίχνουμε και το λεμόνι.
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν όπως την ανακατεύουμε δούμε τον πάτο της κατσαρόλας.

ΤΙΡ:
*Δεν σταματάμε να την ανακατεύουμε όσο διαρκεί το βράσιμο.
*Κόβουμε τα ροδάκινα σε μκρά κομμάτια για να ρίξουν ευκολότερα τα υγρά τους.

Την ίδια διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε για να φτιάξετε μαρμελάδα από βερύκοκα!

You may also like