Μαρμελάδα φράουλα

ΥΛΙΚΑ : ( Για 1200 gr. περίπου )
 1 κιλό φράουλες, ολόκληρες οι μικρές και στη μέση οι μεγαλύτερες-κατά προτίμηση βιολογικές
 800 gr. Ζάχαρη κρυσταλλική
 Χυμός από 1 μικρό λεμόνι
 3 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε στην ησυχία τους για 1 ώρα.
Μετά τις βράζουμε χωρίς το καπάκι της κατσαρόλας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και προσέχοντας να μην κολλήσουν. Αφαιρούμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί για να μην έχει γλυφή υφή η μαρμελάδα. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη αν βγάλουμε μια μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι, την απλώσουμε να κρυώσει καλά και περάσουμε το δάχτυλό μας ανάμεσά της.
marmelada fraoulaΑν το αυλάκι παραμείνει ανοιχτό η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Για όσους διαθέτουν θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής η ιδανικά θερμοκρασία που θα πρέπει να δείξει είναι οι 105 βαθμοί Κελσίου. Στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και το βαλσαμικό ξύδι ανακατεύουμε καλά και έτσι όπως είναι ζεστή γεμίζουμε βάζα που έχουμε αποστειρώσει* μέχρι πάνω, τα καπακώνουμε και τα αφήνουμε ανάποδα να κρυώσουν. Μ αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε κονσερβοποίηση.

*Βράζουμε τα βάζα και τα καπάκια τους σε νερό που βράζει και τα αφαιρούμε με μια λαβίδα. Ένας άλλος τρόπος είναι να ανάψουμε τον φούρνο στον αέρα και στους 100 βαθμούς και να τα αφήσουμε για 15 λεπτά.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like