Μα… τι θα κάναμε χωρίς εσάς; , από τη Μαρκέλλα Χρυσοστόμου

Όποιος κι αν προσπαθήσει να ανατρέξει πίσω στο χρόνο, θα διαπιστώσει το εξής βασικό «σημείο»… Οι άντρες με τις γυναίκες, απέχουν παρασάγγας. Θέλεις ο τρόπος που σκέφτονται; Ο τρόπος που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν τις διάφορες καταστάσεις, στις ανάλογες φάσεις της ζωής τους; Πιθανότατα, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει… Ένα είναι αυτό που μπορεί να λεχθεί με βεβαιότητα: Είναι διαφορετικοί. Κι αυτή ακριβώς η διαφορετικότητα, είναι και το στοιχείο που τους ενώνει… Ή μήπως όχι;

Αιφνιδιάστηκα αρκετά όταν μου ζητήθηκε να γράψω την άποψη μου, στο ερώτημα που τέθηκε. «Τι είναι αυτό που μισείς στο αντίθετο φύλο;». Ακριβώς επειδή η λέξη «μισώ» δεν κατέχει και τόσο υψηλή θέση στο λεξιλόγιό (και στη ζωή) μου… αποφάσισα να την αντικαταστήσω με έναν άλλο όρο, απλά εκείνον του «δε μου αρέσει». Ας ξεκινήσω λοιπόν…

– Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται αμέσως στο μυαλό,το οποίο γίνεται από τους περισσότερους και ομολογουμένως δεν μου αρέσει… είναι τα ψέματα. Είτε μικρά, είτε μεγάλα, είτε με πρόθεση να με «γελάσεις», είτε να με «προστατέψεις», το αποτέλεσμα είναι ένα: μου είπες ψέματα. Προτιμώ χίλιες φορές να μου πεις την αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι, παρά να με αφήνεις να ζω στο «ροζ συννεφάκι» μου!

Φιλική μου συμβουλή: μην είσαι επιδειξιομανής. Το να «δείχνεσαι» συνέχεια, προκειμένου να σε αποδεχτούν οι άλλοι, δηλώνει ανωριμότητα και ανασφάλεια. Δεν νομίζω πως υπάρχει γυναίκα που να αποζητά έναν ανασφαλή τύπο δίπλα της, ούτε φυσικά και κάποιον ο οποίος είναι «υστερικός» με την εμφάνισή του. (να τα λέμε κι αυτά)

– Αγαπημένε μου φίλε άντρα… όταν ζηλεύεις, μάλλον χάνεις, παρά κερδίζεις πόντους. Οκ, απολύτως σεβαστό πως η ζήλια είναι η άμεση «εκδήλωση» του ενδιαφέροντός σου, όμως όλα πρέπει να έχουν μέτρο. Όταν ζηλεύεις σε υπερβολικό βαθμό, παύει να είναι κολακευτικό… και η κοπέλα σου λαμβάνει το μήνυμα πως δεν της έχεις εμπιστοσύνη.

– Άκρως ενοχλητικές είναι κι εκείνες οι «σεξιστικές» συμπεριφορές που κατά καιρούς υιοθετείς, είτε όταν μιλάς με τα φιλαράκια σου, είτε στη δουλειά… είτε, είτε, είτε… Τα σχόλια και τα άσεμνα υπονοούμενα, τύπου «τράβα να πλύνεις κανα πιάτο κι άσε το τιμόνι», μπορεί για πολλούς από εσάς να είναι διασκεδαστικά και «ουσιώδη», για μια γυναίκα όμως είναι αβάσιμα, ανώφελα, ανόητα κι ενδεχομένως προσβλήτικά. Θυμήσου πως, το αν κάποια αποφασίσει να καταπιαστεί με μια κατά βάση «ανδρική» απασχόληση, δεν αποκλείει ποτέ το ενδεχόμενο να τα καταφέρει, ίδια ή και καλύτερα, από έναν άντρα.

Εν κατακλείδι, τα παραπάνω μάλλον είναι από τα πιο «απωθητικά» στοιχεία που θα μπορούσα να εντοπίσω σε έναν άντρα. Ίσως αν κάτσω και το σκεφτώ αναλυτικότερα, να εντοπίσω κι άλλα, πολλά περισσότερα… Όμως, αρσενικά μου πλάσματα, ένα είναι βεβαίο: Όσο κι αν μας «σπάτε» συχνά τα νεύρα με τη συμπεριφορά σας, όσες φορές κι αν νιώσουμε μόνες και πως δεν μας καταλαβαίνετε, όσο κι αν δε μπορούμε αρκετές φορές να βρούμε τρόπο να επικοινωνήσουμε μαζί σας, όσο κι αν μας πονάτε, μας πληγώνετε ή μας αποθαρρύνετε…

Πάντα θα σας αποζητάμε και πάντα θα σας έχουμε ανάγκη, με όλους τους τρόπους, όπως ακριβώς κι εσείς έχετε ανάγκη εμας. Έτσι είναι η φύση αγαπημένοι μου φίλοι και… δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά για να την αλλάξουμε.

Ποιος είπε όμως πως όλα πρέπει να είναι τέλεια;
Imperfections are your beauty” (!)

Η Μαρκέλλα Χρυσοστόμου είναι σπουδάστρια Δημοσιογραφίας στη σχολή του Ant1 και διατηρήσει το δικό της blog, το οποίο κι ενημερώνει συχνά….

You may also like