Μελβούρνη: “New York City Style” από την Patricia Field

patriciafield4Αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το τέλος της αγαπημένης γυναικείας σειράς που άλλαξε τα δεδομένα, και των δύο ταινιών που ακολούθησαν, το “Sex and the City”, όμως, δεν έχει σταματήσει να απασχολεί το κοινό με κάθε ευκαιρία… Μάλιστα στις αρχές του μήνα ξεκίνησε μία έκθεση στη Μελβούρνη, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Το θέμα της ; “New York City Style” από την Patricia Field, βασισμένη στα κουστούμια της σειράς που την ανέδειξε.

Η έκθεση “New York City Style ” θα παρουσιάσει 20 από τα πιο αντιπροσωπευτικά κομμάτια της σειράς και των ταινιών, ανάμεσα τους και το νυφικό της Vivienne Westwood που φόρεσε η Sarah Jessica Parker στον γάμο που δεν έγινε πότε. Φυσικά μέσα στα αξεσουάρ θα είναι το all time classic “Carrie” κολιέ- που είχε γίνει πλέον σύμβολο- μαζί με το μαύρο διαμαντένιο δαχτυλίδι της δεύτερης ταινίας.
Αλλά και από την σειρά θα υπάρχουν κομμάτια όπως η τουαλέτα της Carrie στο Παρίσι που έμοιαζε με τούρτα και όλες οι γυναίκες τη ζήλεψαν γιατί θα ήθελαν να βρίσκονται μέσα σε αυτό το Versace φόρεμα. Αλλά η έκθεση δεν θα έχει μόνο ρούχα από την ντουλάπα της Carrie, θα υπάρχει το φόρεμα της Samantha από το δείπνο γάμου της Carrie, το Oscar De La Renta φόρεμα της Charlotte από το ταξίδι στο Μεξικό και φυσικά το ασπρόμαυρο Julien Mac Donald maxi φόρεμα της Miranda στο γάμο του Stanford και του Anthony.

n1634191774_145203_2542198[1]
Το γεγονός και μόνο ότι έχουμε τα ρούχα από τέσσερις γυναίκες με εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο ντύσιμο τους , είναι αυτό που κάνει πολύ ενδιαφέρουσα την έκθεση. Η Carrie δεν φοβάται να τολμήσει και τους πιο περιέργους συνδυασμούς, είναι σικάτη και δημιουργική με το ντύσιμο της. Η Samantha είναι πιο σέξι και πιο εκλεπτυσμένη με το στυλ της, έχει μία δυναμική και έντονη προσωπικότητα και αυτό φαίνεται και στα ρούχα της. Η Charlotte έχει ένα ρομαντικό και «καθώς πρέπει» στυλ που είναι η εικόνα του Upper East Side, τέλος η Miranda είναι η αυστηρή δικηγόρος και το ύφος της είναι μια μείξη ανδρόγυνου με έντονα θηλυκά σικ στοιχεία.

wedding
Η μόδα αναμφισβήτητα αποτέλεσε τον πέμπτο χαρακτήρα στη σειρά σε συνδυασμό με την πόλη. Τα ρούχα, οι συνδυασμοί τους, οι “over-the-top” επιλογές τους και τα υψηλής ραπτικής ρούχα, ή ακόμα και η εμμονή με τα παπούτσια όπως τα Manolo Blahnik, και τα περιδέραια “πινακίδα”. Όλα ήταν αποτέλεσμα της τεράστιας επινοητικότητας και της συνεργασίας κάθε οίκου μόδας στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στο Λονδίνο και στη Ρώμη που Patricia πήγαινε για να φέρει τα ρούχα της σειράς από τα πιο γνωστά ονόματα σχεδιαστών. Sonia Rykiel , Salvatore Ferragamo, Chanel, Christian Dior, Dolce & Gabbana, Ralph Lauren, Yves Saint Laurent, Versace, Alexander McQueen και Vivienne Westwood είναι μερικοί από τους οίκους που «συμμετείχαν» στη σειρά.
SATC20090904_314.dngH Patricia Field μέσα από αυτή τη συνεργασία εδραίωσε τη θέση της ως στυλίστρια των σταρ και χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους που επηρεάζουν τη μόδα το 2012. Αλλά δεν είναι μόνο η δουλειά της στο “Sex and the City” που την καθιέρωσε, καθώς συμμετείχε σε ταινίες και σειρές όπως Crime Story, Spin City, Hope and Faith, Six Degrees, Cashmere Mafia, Kath & Kim, and Ugly Betty, The Devil Wears Prada, και Confessions of a Shopaholic.
Η ελληνικής καταγωγής στυλίστρια έχει τιμηθεί με βραβείο ΕΜΜΥ για το Sex and the City, με Best International Stylist at the Elle China Awards, από το Council of Fashion Designers in America, με το the Fashion Council’s accessory award, και Fairchild Publication’s Footwear News award.

NYC-style-header(1)

Η εντυπωσιακή αυτή έκθεση επιτρέπει μια αποκλειστική ματιά σε ένα παγκόσμιο κίνημα μόδας, καθιστώντας δυνατό σε όλους τους λάτρεις του στυλ να δουν από κοντά τα ρούχα και να απολαύσουν ένα στυλ που γνώρισε τεραστία επιτυχία και παραμένει αξεπέραστο!

You may also like