Μερικά από τα πιο παράξενα σπίτια στον κόσμο

1. Το Spaceship House (διαστημόπλοιο) βρίσκεται στην Chattanooga (TN, USA)

 

 

 

 

 

 

 

2. Το Teapot Dome (τσαγιέρα) βρίσκεται στη Zillah (WA, USA). Χτίστηκε το 1922 ως υπενθύμιση του σκανδάλου Teapot Dome, στο οποίο συμμετείχε και ο πρόεδρος Warren G. Harding.

 

 

 

 

 

3. To Boeing 727 House βρίσκεται στο Benoit (Mississippi, USA). Το αεροπλάνο στοίχισε 24,000,000 δολάρια για την ανακαίνιση. Οι σκάλες ανοίγουν με τηλεχειριστήριο, στο πιλοτήριο υπάρχει προσωπικό τζακούζι ενώ ένα από τα μπάνια, δεν χρησιμοποιείται .

 

 

 

 

 

 

 

4. Το Toilet-shaped house βρίσκεται στο Suwon (South Korea). Ακτιβιστές υγιεινής της Νότια Κορέας, σηματοδότησαν την έναρξη μιας παγκόσμιας ένωσης για την ημέρα της τουαλέτας στις 21 Νοεμβρίου του 2007. Το Toilet-shaped house αποτελεί το πρώτο σπίτι σε σχήμα τουαλέτας στον κόσμο.

 

 

 

 

 

5. Το Nautilus House βρίσκεται στο Mexico DF (Mexico). Το σπίτι σε σχήμα κοχυλιού, σχεδιάστηκε και χτίστηκε από τους Senosiain Arquitectos για μια οικογένεια.

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Το Shoe House βρίσκεται στη Hellam (Pennsylvania, USA). Ήταν ξενώνας με 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, μια κουζίνα και ένα σαλόνι και ανήκε στον Mahlon N. Haines που έφτιαχνε παπούτσια. Μετά το θάνατό του, ο ξενώνας μετατράπηκε για λίγο καιρό σε κατάστημα με παγωτά, ενώ σήμερα είναι μουσείο.

 

 

 

 

 

7. Το Upside-Down house βρίσκεται στη Szymbark (Poland). Το σπίτι κατασκευάστηκε από τον Daniel Czapiewski για να περιγράψει την πρώην κομμουνιστική εποχή αλλά και τη σημερινή εποχή στην οποία ζούμε.

 

 

 

 

 

8. Τα Cube Houses βρίσκονται στο Rotterdam της Ολλανδίας. Τα 32 σπιτάκια συνδέονται μεταξύ τους Σχεδιάστηκαν από τον αρχιτέκτονα Piet Bloom το 1984 και κάθε σπίτι αποτελείται από τρεις ορόφους.

 

 

 

 

 

 

9. Το Bubble House βρίσκεται στις Κάννες της Γαλλίας. Ο fashion designer Pierre Cardin , αγόρασε το θέρετρο που χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Antti Lovag, στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα.

 

 

 

 

 

 

10. Το Eliphante Art House βρίσκεται στη Cornville (AZ, USA). Χτίστηκε από τον καλλιτέχνη Michael Kahn και τη σύζυγό του Leda Livant από κομμάτια υλικών που βρήκαν μόνοι τους.

 

 

 

 

 

11. Το Mushroom House (μανιταρι) βρίσκεται στην Cincinatti (Ohio, USA).

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Θα ακολουθήσει πολύ σύντομα και δεύτερο μέρος…

Πηγή : http://www.oddee.com/

You may also like