Μετακομίζω… άρα χωρίζω, από τη Ρούλα Καρακούση

break-upΜαζεύεις τα υπάρχοντά σου, τα σηκώνεις στους ώμους, παίρνεις μια ανάσα, κλείνεις την πόρτα και φεύγεις. Όταν μετακομίζεις, είναι σαν να χωρίζεις. Και όταν χωρίζεις είναι σαν να μετακομίζεις.

Προτού αρχίσεις να πακετάρεις, αποφάσισε τι θα πάρεις μαζί σου. Άδειασε όσο μπορείς. Πόσα ρούχα, παπούτσια που δε φοράς καιρό τώρα, τα έχεις ξεχασμένα σε ντουλάπες, αχρησιμοποίητα. Άφησέ τα πίσω, πέτα τα αν έχουν φθαρεί, χάρισέ τα αν δε σου χωράνε.

Σε «ρούχα» που δε σου κάνουν πια, μην προσπαθείς να χωρέσεις. Δες τον εαυτό σου στον καθρέφτη όταν τα φοράς και πέταξέ τα από πάνω σου χωρίς δεύτερη σκέψη. Έτσι γίνεται και με τους ανθρώπους που δε γίνεται πια να τους πάρεις μαζί σου. Είναι αυτές οι σχέσεις που φθείρονται και άλλες που δεν σου κάνουν πια.

Για το πακετάρισμα θα χρειαστείς παλιές εφημερίδες και μπόλικο αεροπλάστ. Οι εφημερίδες είναι για περιτύλιγμα και το αεροπλάστ για περισσή προστασία στα εύθραυστα αντικείμενα. Τα τυλίγεις καλά και τα τοποθετείς με προσοχή στις κούτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ “ΜΑΣΚΕΣ”

Μαζεύεις την «περιουσία» σου για να πας παρακάτω. Περιουσία είναι άνθρωποι σημαντικοί που αγαπάς και άνθρωποι πολύτιμοι που σε αγάπησαν κι αυτοί. Αυτούς θα τους παίρνεις πάντα μαζί σου. Δεν τους χωρίζεις ποτέ αυτούς και γράφεις και την ένδειξη «εύθραστον», για να τους προσέξεις στη μεταφορά.

Έχεις και αυτά τα κουτιά που είναι γεμάτα με κάρτες, στίχους, σημειώσεις, εισιτήρια. Πρόκειται  για τις στιγμές εκείνες που φέρνεις στο μυαλό και τις αναπαραγάγεις ξανά και ξανά. Τα βρίσκεις πάντα αυτά τα κουτιά μπροστά σου σε κάθε «μετακόμιση» να σου υπενθυμίζουν πόση ανάγκη έχεις να μην ξεχνάς. Να θυμάσαι πρόσωπα, εκφράσεις, στιγμιότυπα που τα φωτογράφισες στο μυαλό σου, τα αποθήκευσες στην καρδιά σου, αλλά έχεις πάντα το φόβο μήπως ξεθωριάσουν και χάσουν το χρώμα τους.

Τα κουτιά των αναμνήσεων θα έχουν πάντα ξεχωριστή θέση στο νέο σπίτι. Οι στιγμές αυτές θα έχουν πάντα ξεχωριστή θέση στην ιστορία σου.

Είσαι έτοιμη τώρα πια να ξεκινήσεις για «γειτονιά» καινούρια, για ένα άλλο «σπιτικό». Άνοιξε την πόρτα, πάρε ανάσα, ξεφόρτωσε από τους ώμους σου τα πράγματα, τακτοποίησέ τα και ξεκίνα από την αρχή.

Για να μάθετε ποια είναι η Ρούλα Καρακούση, πατήστε  εδώ

You may also like