Με “Τόλμη και Γοητεία” για 25 χρόνια…

Η αμερικανική σαπουνόπερα «Τόλμη και Γοητεία» έκανε πρεμιέρα στις 23 Μαρτίου του μακρινού 1987…Με αφορμή την είδηση ότι ο Ρίτζ της δημοφιλούς σειράς, ο ηθοποιός Ρον Μος, δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του και πρόκειται να αποχωρήσει μετά από 25 ολόκληρα χρόνια από την σειρά, είναι ευκαιρία να μάθουμε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη σαπουνόπερα αυτή που καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες!

Η «Τόλμη και Γοητεία» πρόσφατα γιόρτασε 25 χρόνια συνεχούς προβολής. Έχουν μεταδοθεί πάνω από 6.000 επεισόδια. Η σειρά έχει μπει και στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες καθώς την παρακολουθούν καθημερινά πιο πολλοί τηλεθεατές από οποιαδήποτε άλλη σειρά στον κόσμο (400 εκατομμύρια).

Στην Ελλάδα προβλήθηκε για πρώτη φορά από την ΕΤ1 τον Νοέμβριο του 1988. Στη συνέχεια, πέρασε έπειτα από τον ΑΝΤ1, το ΣΚΑΙ, το Star, το Alter, το Κανάλι 10 και τη ΝΕΤ. Σήμερα συνεχίζει να προβάλλεται καθημερινά από την συχνότητα της ΕΤ3.

Η σαπουνόπερα ήταν ειδικά στα πρώτα χρόνια προβολής της ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας. Το καλοκαίρι του 1989, μάλιστα, πλήθος ανθρώπων περίμενε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού για να υποδεχθεί δύο από τους πρωταγωνιστές, τους τηλεοπτικούς Ρίτζ και Καρολάιν, οι οποίοι είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας.

Να σημειώσουμε πως το 2011 έλαβε το τρίτο συνεχόμενο βραβείο EMMY «καλύτερης δραματικής σειράς» και χαρακτηρίστηκε ως η δημοφιλέστερη καθημερινή τηλεοπτική σαπουνόπερα.

 


ΥΠΟΘΕΣΗ:

Η αυτοκρατορία των Φόρεστερ ιδρύθηκε από τον εμπνευσμένο σχεδιαστή Έρικ και τη δυναμική σύζυγο του Στέφανι. Τα τέσσερα παιδιά τους γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μέσα στα πλούτη. Ο πρωτότοκος γιος τους Ριτζ που είναι επίσης σχεδιαστής στον οίκο Φόρεστερ, ο Θορν που νιώθει να βρίσκεται εδώ και χρόνια στην σκιά του μεγάλου του αδερφού, η Κρίστεν που έχει παντρευτεί έναν φορέα του AIDS και ζει εκτός του Λος Άντζελες, και η μικρή τους κόρη η Φελίσια που είναι ανεξάρτητο πνεύμα.

Η Σάλι Σπέκτρα από την άλλη είναι αποφασισμένη να φτάσει την κορυφή της παγκόσμιας μόδας ακόμη και κλέβοντας τα σχέδια των Φόρεστερ. Έχει δύο παιδιά, την Μέισι και τον Σι Τζέι. Η Μέισι εδώ και χρόνια βρίσκεται σε κώμα μετά την πτώση ενός πολυελαίου στο κεφάλι της (δεν παιζει πια στην σειρά) ενώ ο Σι Τζει έχει αγοράσει και διοικεί την καφετέρια Insomnia που φιλοξενεί τους ήρωες. Πατέρας του είναι ο Κλάρκ Γκάρισον, φιλόδοξος σχεδιαστής μόδας που δουλεύει στον οίκο Σπέκτρα. Παλιότερα ήταν παντρεμένος με την Κρίστεν και εργαζόταν στον οίκο Φόρεστερ.

Ένας από τους σημαντικότερους και πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες της σειράς είναι η Μπρουκ Λόγκαν. Εδώ και 20 χρόνια, η σχέση της με τον Ριτζ βρίσκεται στο προσκήνιο των εξελίξεων χωρίς να έχει χάσει καθόλου από την αίγλη της.

Η Μπρουκ ήταν χημικός αλλά στην συνέχεια έγινε γενική διευθύντρια του οίκου Φόρεστερ, θέση που κέρδισε μετά από τον γάμο της με τον Έρικ. Είναι η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας Λόγκαν. Έχει τρία αδέρφια, τον Στορμ, την Ντόνα και την Κέιτι.

Η οικογένεια Λόγκαν συνδεόταν από παλιά με τους Φόρεστερ πολύ πριν γνωρίσει ο Ριτζ την Μπρουκ. Η μητέρα τους, η Μπεθ, ήταν συμφοιτήτρια και αγαπημένη του Έρικ αλλά αναγκάστηκαν να χωρίσουν αφού η Στέφανι έμεινε έγκυος στον Ριτζ. Όταν ο Έρικ φάνηκε να έρχεται ξανά κοντά με την Μπεθ, η Στέφανι μετέθεσε τον άντρα της Στήβεν Λόγκαν στο Παρίσι και εκείνη αναγκάστηκε να πάει μαζί του.

Η αειθαλής σαπουνόπερα έχει πλέον συγχρονιστεί και με την εποχή, καθώς διαθέτει σελίδα στο facebook, με χιλιάδες fan, όπου οι φανατικοί τηλεθεατές της σειράς μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις, αλλά και να βρίσκουν τα επεισόδια.

Το μεγαλύτερο «κουτσομπολιό» που σχετίζεται με την επιτυχημένη σαπουνόπερα θα λέγαμε ότι ήταν η αποκάλυψη ότι η ηθοποιός, Joanna Johnson, η τηλεοπτική Καρολάιν, είναι ομοφυλόφιλη.

«Όταν συνειδητοποίησα ότι ήμουν γκέι, στα είκοσι μου, δεν είχαμε πρότυπα, όπως η Ellen Degeneres. Δεν είμαι διάσημη τόσο διάσημη όσο αυτές οι κυρίες, αλλά υποθέτω ότι είναι η σειρά μου να κάνω λίγο το …κομμάτι μου. Είναι η ώρα να ζήσω μια πλήρη και αυθεντική ζωή!», δήλωσε λίγο καιρό πριν η ηθοποιός.

Η Johnson έπαιξε τον ρόλο της Καρολάιν από το 1987 έως το 1990, όταν πέθανε στην αγκαλιά του αγαπημένου της Ριτζ Φόρεστερ από λευχαιμία. Ήταν το μήλον της Έριδος μεταξύ των δύο αδερφών Θορν και Ριτζ και η άσπονδη φίλη της Μπρουκ Λόγκαν. Το 1991 επέστρεψε στη σειρά για τρία χρόνια, ως η δίδυμη αδερφή της Καρολάιν, η Κάρεν. Ο ρόλος επανήλθε την περίοδο 2000 – 2001 και από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι σήμερα.

Από το 1987 που ξεκίνησε η σειρά και για αρκετά χρόνια, το τηλεοπτικό κοινό σταματούσε οποιαδήποτε δραστηριότητα την ώρα προβολής της και παρακολουθούσε τις εξελίξεις φανατικά. Το σίγουρο είναι πως η σειρά «Τόλμη και Γοητεία» έγραψε τη δική της ιστορία στην τηλεόραση.

Πηγή: entertv.gr

You may also like