Μια αληθινή “Αφανής Ηρωίδα” έγινε… Lego!

Η Katherine Johnson  είναι η κεντρική φιγούρα του νέου σετ.

Μία ιδέα για την ιστορία της Katherine Johnson πήραμε με την υποψήφια για Oscar ταινία “Hidden Figures” με την Taraji P. Henson στο ρόλο της Αφροαμερικανίδας μαθηματικού κι ερευνήτριας της NASA. Τη γνωρίσαμε και στην Τελετή Απονομής την περασμένη Κυριακή όταν οι τρεις πρωταγωνίστριες της ταινίας βρέθηκαν στη σκηνή του Dolby Theater μαζί με την 98χρονη επιστήμονα. Τώρα έρχεται η Lego να της αποτίσει φόρο τιμής με τη νέα της συλλογή “Women of NASA”.

Η Katherine Johnson είναι μία πρωτοπόρος ερευνήτρια η οποία με τη δουλειά της συνέβαλλε στα διαστημικά προγράμματα Mercury και Apollo της NASA – μεταξύ αυτών και του προγράμματος Apollo 11 οπότε και πάτησε ο άνθρωπος στη Σελήνη το 1969. Η Johnson κι η ομάδα της ήταν κι η έμπνευση της Maia Weinstock, βοηθού αρχισυντάκτη των MIT News του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT). Η Weinstock είναι η νικήτρια του διαγωνισμού fan design της Lego και καθώς κι η ίδια έχει ενεργή δράση σε ό,τι αφορά τη θέση και την εξέλιξη της γυναίκας στην επιστήμη, την τεχνολογία, την πολιτική και τον αθλητισμό, επόμενο ήταν η ομάδα της Johnson να την εμπνεύσει!

Η συλλογή της Lego, εκτός από τη φιγούρα της Katherine Johnson περιλαμβάνει τις φιγούρες της τεχνικού υπολογιστών Margaret Hamilton, της αστροναύτη και φυσικού Sally Ride, της αστρονόμου Nancy Grace Roman και της αστροναύτη και ιατρού Mae Jemison. Το set αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2018.

Και κάπου εδώ έρχομαι να αναρωτηθώ μήπως είναι καιρός να πάρω στα σοβαρά αυτή την έλξη που μου δημιουργούν τα Lego;;;

You may also like