Βασιλόπιτα (κέικ πορτοκάλι)

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει
1 κούπα καλαμποκέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
1 κούπα χυμό πορτοκάλι(στίβουμε 3 πορτοκάλια)
ξύσμα πορτοκάλι (2 κουταλάκια του γλυκού)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λάδι χτυπώντας και το χυμό πορτοκαλιού.
(Αν ο χυμός δεν γεμίζει 1 κούπα συμπληρώνουμε με λίγο κονιάκ ή γάλα.)
Ρίχνουμε και το αλεύρι μας χτυπώντας με το μίξερ και στο τέλος το ξύσμα ανακατεύοντας με το κουτάλι .Τοποθετούμε το μίγμα σε ταψάκι νο 28 ή 30.
Ψήνουμε στούς 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.Μετά την πρώτη μισή ώρα ψησίματος βάζουμε το νόμισμα.Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε καλά με οδοντογλυφίδα.
Όταν κρυώσει καλά μπορούμε να τη διακοσμήσουμε.

Πηγή: Cooktherapy.gr 

You may also like