Κρύα σούπα με ψητές ντομάτες και κόκκινες πιπεριές , από τον Δημήτρη Βούλτσο

 

-Χρόνος παρασκευής : 30 λεπτά

-Αναμονή στο ψυγείο : 2-3 ώρες
ΥΛΙΚΑ: (4 μερίδες)
 6 μέτριες ώριμες ντομάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
 3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε χοντρά μπαστούνια
 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
 1 κύβο κοτόπουλου-κατά προτίμηση βιολογικό-διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό
 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
 4 κ.σ. κατίκι Δομοκού
 2 κ.σ. κουκουνάρι
 5-6 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
 5-6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

red peper soup
Ξεκινάμε με τα λαχανικά: Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μισό θυμάρι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και στον αέρα στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τα τοποθετείτε στο μπλέντερ μαζί με το ζωμό κοτόπουλου. Τα πολτοποιείτε, τα περνάτε από σήτα και βάζετε τη σούπα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Χτυπάτε στο μπλέντερ το υπόλοιπο θυμάρι, το κατίκι, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι, λίγο ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι. Μ αυτό τον τρόπο θα φτιάξετε ένα είδος πέστο που θα σερβίρετε από μια κουταλιά όταν έρθει η ώρα να φάτε τη σούπα.

Συνοδέψτε, αν θέλετε, και με φέτες φρυγανισμένου ψωμιού.
Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like