Πρόταση για DVD: “My Week with Marilyn”

Ο νεαρός Κόλιν (Eddie Redmayne) λαχταρά να δουλέψει στο χώρο του θεάματος. Η ευκαιρία του δίνεται όταν ο Σερ Λόρενς Ολίβιε (Kenneth Branagh) αποφασίζει να γυρίσει την ταινία «The Prince and the Showgirl» με συμπρωταγωνίστρια τη Μέριλιν Μονρό (Michelle Williams). Τα γυρίσματα, όμως, δεν κυλάνε όπως περιμένουν όλοι, μια που οι ανασφάλειες της Μέριλιν βγαίνουν στην επιφάνεια κι οι απαιτήσεις του Σερ Ολίβιε κάθε άλλο παρά βοηθούν την κατάσταση. Τότε είναι που ο Κόλιν θα έρθει πιο κοντά στην εκρηκτική σταρ του Χόλιγουντ, θα γοητευτεί, αλλά και θα προσπαθήσει να τη βοηθήσει να ξεπεράσει τους φόβους της και να ολοκληρώσει τα γυρίσματα. Τι επιπτώσεις θα έχει, όμως, αυτή η σχέση για όλους όσους συμμετέχουν στα γυρίσματα, αλλά κυρίως για τον ίδιο τον Κόλιν.

Η ταινία του Simon Curtis είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα του συγγραφέα Κόλιν Κλαρκ «The Prince, the Showgirl and Me» και «My Week with Marilyn», με τον Adrian Hodges να υπογράφει την επιμέλεια του σεναρίου. Κεντρικός άξονας είναι «η Μέριλιν πίσω από τις κάμερες», η ανεμελιά της, το πάθος της, αλλά κι η ανησυχία της μήπως αποτύχει να φτάσει την κορυφή του Χόλιγουντ. Χωρίς η ταινία να είναι βιογραφική, με τις διηγήσεις του Κόλιν Κλαρκ καταφέρνει να δείξει στο κοινό ποια ήταν τελικά η Μέριλιν Μονρό. Ο Kenneth Branagh ενσαρκώνει με μαεστρία τον Σερ Λόρενς Ολίβιε, ένα από τα «ιερά τέρατα» των κινηματογραφικών δρώμενων της εποχής, ενώ ο νεαρός Eddie Redmayne ανταποκρίνεται πολύ καλά στο ρόλο του ντροπαλού Κόλιν που κάνει τα πρώτα του βήματα στη ζωή της έβδομης τέχνης.

Το δυνατό χαρτί της, παρ’ όλα αυτά, είναι η μοναδική ερμηνεία της Michelle Williams, η οποία θέλει να αποδείξει πως το κοριτσάκι που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στη σειρά «Dawson’s Creek» μεγάλωσε και πως έχει δυνατότητες για απαιτητικούς ρόλους. Επόμενο, λοιπόν, η ηθοποιός να κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα για την Καλύτερη Ηθοποιό σε Κωμωδία – Μιούζικαλ, αλλά και να της εξασφαλίσει άλλη μία υποψηφιότητα για τα Oscar (η πρώτη της υποψηφιότητα ήταν για την ταινία «Blue Valentine»), καθώς επίσης έφτασε και στις υποψηφιότητες για τα βραβεία BAFTA.

Η ταινία επίσης ήταν υποψήφια σε πολλές κατηγορίες για τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου το 2012. Εκτός από τη Michelle Williams, υποψήφιοι για την ερμηνεία τους ήταν ο Kenneth Branagh και η Judi Dench, κάθω και ο Eddie Redmayne ως πρωτοεμφανιζόμενος ηθοποιός.

Πρωταγωνιστούν: Michelle Williams, Eddie Redmayne, Kenneth Branagh, Julia Ormond, Judie Dench κ.α.

You may also like