Σούπα με broccolo και cheddar

ΥΛΙΚΑ:
1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο
1/2 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 του φλυτζανιού λιωμένο βούτυρο
1/4 του φλυτζανιού αλεύρι
2 1/2 φλυτζάνια φρέσκο γάλα + 2 1/2 κουταλιές του γλυκού βούτυρο ανακατεμένα
4 φλυτζάνια ζωμό από κοτόπουλο
450 γρ. φρέσκο μπρόκολο (όχι το κοτσάνι)
1 φλυτζάνι καρότο τριμμένο
αλάτι και πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
225 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το έξτρα βούτυρο και το αλεύρι, ανακατεύοντας για 3-5 λεπτά μέχρι να φτιάξουμε ένα ρου*. Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη, προσθέτοντας το γάλα που έχουμε ανακατέψει με το βούτυρο και τον ζωμό από κοτόπουλο. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.

Ρίχνουμε το μπρόκολο και το τριμμένο καρότο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30-35 λεπτά.

Βγάζουμε την σούπα απ’ την φωτιά και την χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει λεία. Αν δεν έχουμε μίξερ χειρός, την χτυπάμε λίγη-λίγη σε ένα multi και ξαναρίχνουμε την σούπα στην κατσαρόλα.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το τυρί. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

* ρου = Γαλλικός μαγειρικός όρος για ένα μείγμα από λιωμένο λίπος και αλεύρι, που χρησιμεύει για να πήζει τα υγρά.

Πηγή:  Cooktherapy.gr

You may also like