Φλωρεντία: Η καλύτερη υποδηματοποιός στoν κόσμο είναι Γερμανίδα

Saskia handmade shoes, FlorenceΥπάρχουν αρκετοί λόγοι για να ταξιδέψει κανείς στη Φλωρεντία… θα σας προτείνουμε ακόμα έναν και μάλιστα γένους θηλυκού…η 41 ετών Vivian Saskia Wittmer, η οποία έχει ένα εργαστήριο κατασκευής custom made παπουτσιών, αξίας τουλάχιστον 2400 ευρώ .

Ένας Ρώσος είχε έρθει στο κατάστημα επειδή χρειαζόταν μπότες μέχρι το γόνατο από δέρμα ελέφαντα γιατί θα πήγαινε για σαφάρι στην Αφρική . Όταν έφτιαξε τα παπούτσια, ο Ρώσος πήγε για jogging για να “περπατήσει” τις μπότες και την Αφρική.
Ένας Άραβας ήρθε στο κατάστημα λέγοντας ότι του αρέσει το γκρι χρώμα και γι’αυτό χρειαζόταν 14 ζευγάρια γκρι παπούτσια, κυρίως μποτίνια, κάθε ζεύγος σε διαφορετική απόχρωση . Για τις δοκιμές η Wittmer πετούσε αεροπορικώς στην Αγγλία στο κάστρο του Άραβα όπου πήγαινε για κυνήγι φασιανού.

Ένας Αμερικανός δικηγόρος είχε μόνο παπούτσια από δέρμα κροκόδειλου στις ντουλάπες του και πλέον χρειαζόταν ένα ζευγάρι από δέρμα μοσχαριού, γιατί είχε επηρεαστεί από την κρίση και δεν μπορούσε να εμφανίζεται στα δικαστήρια φορώντας παπούτσια με δέρμα κροκόδειλου .

Υπάρχει ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι ταξιδεύουν στην Φλωρεντία για να παραγγείλουν στη Saskia Wittmer τα παπούτσια τους: Γιατί είναι η καλύτερη υποδηματοποιός στον κόσμο!

Χρησιμοποιεί οποιοδήποτε δέρμα ζώου και χρειάζεται 10 μέρες για το κάθε παπούτσι. Μόνο 300 άτομα στον κόσμο έχουν καταφέρει να μπουν στη λίστα των πελατών της, αν σκεφτεί κανείς ότι το φθηνότερο ζευγάρι κοστίζει 2.400 ευρώ.
image-247657-galleryV9-xqwfΟι πελάτες της είναι από όλο τον πλανήτη κυρίως όμως από Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία….

Στην αρχή, οι φίλοι της αλλά και οι “ανταγωνιστές” της δεν της έδιναν πάνω από 6 μήνες “επιβίωσης” στο επάγγελμα… τώρα όχι μόνο έχει καθιερωθεί ως η καλύτερη υποδηματοποιός στον κόσμο, αλλά ίσως και ο βασικός λόγος για να επισκεφτείτε την Φλωρεντία….

Πηγή:Spiegel online

You may also like