Μικρότερη από το αναμενόμενο η ζήτηση για το iPhone 5

H Apple αναγκάστηκε να μειώσει τις παραγγελίες εξαρτημάτων για το iPhone 5, όπως αποκαλύπτει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Wall Street Journal (WSJ), που επικαλείται δηλώσεις ατόμων που σχετίζονται με το θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, οι παραγγελίες για τις οθόνες της δημοφιλούς συσκευής, για το πρώτο τρίμηνο του 2013, έπεσαν σχεδόν στο μισό των προβλέψεων της εταιρίας, με την Apple να μειώνει σημαντικά τις παραγγελίες και σε άλλα βασικά εξαρτήματα της συσκευής.

Η αμερικάνικη εταιρία είχε ενημερώσει τους προμηθευτές της για τις παραπάνω μειώσεις από τα μέσα του περασμένου μήνα, όπως δηλώνουν οι πηγές της WSJ. Πρόκειται για μία κίνηση, που σίγουρα υποδηλώνει την πολύ χαμηλότερη ζήτηση που παρουσιάζει η νέα συσκευή, σε σχέση πάντα με αυτήν που υπολογιζόταν αρχικά.

Γεγονός, που είναι φυσικό επακόλουθο της τεράστιας ανόδου που παρουσίασε η Samsung Electronics Co. αλλά και οι υπόλοιποι κατασκευαστές, που χρησιμοποιούν το λειτουργικό Android της Google.Το μερίδιο που καταλαμβάνει στην αγορά η Apple, έχει παρουσιάσει σημαντική πτώση φτάνοντας στο 14,6% για το τρίτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με τις αρχές του χρόνου που βρισκόταν στο 23%.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μειωμένη ζήτηση του iPhone 5, αναμένεται να επηρεάσει και τι πωλήσεις των προμηθευτών της Apple, αφού οι περισσότεροι εξαρτώνται άμεσα από την αμερικανική εταιρία.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

You may also like