Μιλφεϊγ Μελιτζάνας, από τη Βίλη Τζίβα

ΥΛΙΚΑ:
-4 Μελιτζάνες φλάσκες
-λίγο λάδι
-τυρί κρεμώδες της αρεσκείας σας (Philadelphia cream cheese, ricotta, κατίκι)
-αλάτι
-βασιλικός

millefeuille melitzanaΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πλένουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1 cm.
Τις βάζουμε σε λεκάνη με αλατισμένο νερό για μισή ώρα.
Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνουμε. Τις βάζουμε σε λαμαρίνα, όπου τις αλείφουμε με ένα πινέλο με λάδι.
Βάζουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο στο grill μέχρι να ροδίσουν .
Τοποθετούμε τη ροδέλα της μελιτζάνας, στη συνέχεια τυρί, μελιτζάνα. τυρί μελιτζάνα.Στο τέλος στολίζουμε με βασιλικό.

ΥΓ. Για μια πιο ελαφριά παραλλαγή μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί με γιαούρτι στραγγιστό 2% , μέσα στο οποίο θα έχουμε ψιλοκόψει άνηθο και θα το έχουμε αναμείξει με μια κουταλιά της σούπας λάδι και μια κουταλιά του γλυκού αλάτι.

You may also like