Μοσχαράκι “κρασάτο” με ρύζι (της μαμάς)

Ένα πακέτο με φιλετάκια μοσχαρίσιου κρέατος από τους “Ευβιότοπους” ήταν αρκετό για να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει “ποιοτικό κρέας, υψηλής διατροφικής αξίας”.

ΥΛΙΚΑ:
2 κρεμμύδια
6 κουταλιές λάδι
600 γρ. μοσχαρίσιο κρέας “Ευβιότοποι”
2 ποτήρια λευκό κρασί
3 φλυτζάνια ρύζι
1 σκελίδα σκόρδο

meat rice k-mag.gr 5ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Βάζουμε στο τηγάνι tefal το λάδι. Αφού κάψει, τσιγαρίζουμε για λίγο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρέας -κομμένο σε κύβους- και το αφήνουμε να τσιγαριστεί κι αυτό για λίγο, σβήνοντας το με λευκό κρασί.
Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε ένα ποτήρι βραστό νερό και το αφήνουμε να βράσει στο ζουμί του.
Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε!

Παράλληλα μπορούμε να ετοιμάζουμε και το ρύζι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές λάδι, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε, προκειμένου να τσιγαριστεί. Μόλις απορροφηθεί το λάδι, ρίχνουμε 4,5 φλυτζάνια ζεστό νερό.
Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε την θερμοκρασία κι αφήνουμε να απορροφηθεί το νερό.

You may also like