Μους Σοκολάτα με Ελαιόλαδο & Αλάτι, από την Marisa Churchill

ΥΛΙΚΑ: (για 3-4 μερίδες)
Ανά μερίδα: 190 θερμίδες, 12 γρ. λιπαρά, 39 γρ. υδατάνθρακες, 55 mg χοληστερίνη

Το ελαιόλαδο με το θαλασσινό αλάτι έχουν γίνει τελευταία πολύ δημοφιλής συνδυασμός με τη σοκολάτα. Η προσθήκη της κανέλας και του κόκκινου πιπεριού ξυπνά τα αρώματα και τις πικάντικες πτυχές της σοκολάτας, δημιουργώντας ένα μοναδικό και με πλούσια γεύση γλυκό. Μου αρέσει πολύ η σοκολάτα! Και αυτό το γλυκό είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά χωρίς τύψεις. Αυτή η συνταγή είναι 30% ελαφρύτερη από τις περισσότερες συνταγές για μους σοκολάτα.

165ml. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
118γρ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
2 κ.σ. κουβερτούρα (περίπου 14 γρ.), κομμένη σε κομμάτια
1 κ.σ. άγλυκο κακάο
48γρ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. τριμμένη κανέλα
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι (καγιέν)
1 κ.σ. κολοκυθόσπορους
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. χοντρό αλάτι

moys_sokolataΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα, ρίχνοντας και τη ζάχαρη σιγά σιγά. Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να φουσκώσει η κρέμα και να γίνει σαντιγί. Προσθέστε το γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί. Σε ένα ξεχωριστό μπολ βάλτε 2 κ.γ. νερό με τη σοκολάτα και λιώστε στον φούρνο μικροκυμάτων περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει εντελώς. Ρίξτε τη σοκολάτα, το κακάο, την κανέλα και το κόκκινο πιπέρι μέσα στο μπολ με τη σαντιγί. Ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάλτε τη μους σε 3-4 μικρά μπολ. Μοιράστε από πάνω τους κολοκυθόσπορους, το ελαιόλαδο και το χοντρό αλάτι (περίπου 1 πρέζα σε κάθε γλυκό). Σερβίρετε αμέσως.

Για να παρακολουθήσετε την εκπομπή της, δεν έχετε παρά να συντονιστείτε στο κανάλι του Alpha, κάθε Σάββατο στη 13.00.

Η ελληνική έκδοση του βιβλίου της με όνομα «My Sweet Skinny Life» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη ενώ την Αμερικάνικη έκδοση θα τη βρείτε με τίτλο «Sweet Skinny».

ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗ ΝΑΤΑΣΣΑ ΣΧΟΙΝΑ

You may also like