Μουσείο για τους ABBA

Το 2013 θα είναι έτοιμο το μουσείο στη Στοκχόλμη για το θρυλικό σουηδικό συγκρότημα των ΑΒΒΑ, το οποίο διαλύθηκε πριν από τριάντα χρόνια.

Το μουσείο θα στεγαστεί σε ένα τριώροφο κτήριο, στο οποίο θα βρουν τον δικό τους χώρο εκθέματα άμεσα συνδεδεμένα με την πορεία του συγκροτήματος, μεταξύ των οποίων οι χρυσοί δίσκοι και τα πρωτότυπα κοστούμια τους, ενώ υπόσχεται να προσφέρει στους επισκέπτες διαδραστικές, multimedia εμπειρίες. Επιπλέον, θα υπάρχει κατάστημα όπου οι επισκέπτες του μουσείου θα μπορούν να προμηθευτούν ενθύμια των ΑΒΒΑ.

Το ABBA The Museum, όπως θα ονομάζεται, αναμένεται να γίνει ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της σουηδικής πρωτεύουσας.

Οι ABBA δημιουργήθηκαν το 1972 και η μουσική πορεία τους διήρκεσε 10 χρόνια. Μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν πουληθεί σχεδόν 400 εκατομμύρια δίσκοι.

Κατά τη διάρκεια της κοινής τους πορείας, που έληξε με τα διαζύγιά τους, οι ABBA έγραψαν και ερμήνευσαν διαχρονικές ντίσκο επιτυχίες, όπως το ‘Dancing Queen’, το ‘Gimme Gimme Gimme’, το ‘The Winner Takes It All’, το ‘Super Trouper’ και το ‘Money, Money, Money’.

Πηγή:http://www.imerisia.gr

You may also like