Μουσείο Μπενάκη: «Ημέρες Γαστρονομίας – Ονομασία Προέλευσης Ελληνική»

moyseio Benaki gastroMία πρωτότυπη συνάντηση μαγιάτικης συγκομιδής συναρπαστικών ιστοριών γεύσης… αποτελούν οι «Ημέρες Γαστρονομίας – Ονομασία Προέλευσης Ελληνική», που ξεκινούν  στο Μουσείο Μπενάκη σημερα και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και τη διεθνή προβολή των αυθεντικών και μοναδικών προϊόντων διατροφής της χώρας μας. Μία διαφορετική για τα ελληνικά δεδομένα προσέγγιση που αναζητά τη σύγχρονη διατύπωση της ταυτότητας της ελληνικής γεύσης, η οποία ανάγει την υπόστασή της στη συνέχιση και διατήρηση μιας πολιτισμικής παράδοσης χιλιάδων ετών.

Η συλλογική αυτή προσπάθεια έχει ως βασική επιδίωξη να αποτελέσει μια πρότυπη εστία συνεύρεσης των διαφορετικών στοιχείων που συγκροτούν τον πλουραλιστικό καμβά της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας (παραγωγών, chefs, φορέων, κοινοτήτων, Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, γευσιγνωστών, mixologists, καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, σχεδιαστών πολιτικής κλπ.), η οποία αξίζει να ειδωθεί ως ένα ιδιαίτερο πολιτισμικό γεγονός, αλλά και ως ένα όχημα για την πολιτιστική και οικονομική αναγέννηση του τόπου.

Καθώς τα τελευταία χρόνια συνυφαίνεται η ανάδυση ενός νέου κινήματος σκέψης και δράσης με σημείο αναφοράς τη γαστρονομία, βασική στόχευση αποτελεί η δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού για τον πολιτισμό των γεύσεων, που για πρώτη φορά απευθύνεται και στους ξένους επισκέπτες της Ελλάδας. Οι «Ημέρες Γαστρονομίας – Ονομασία Προέλευσης Ελληνική» τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, διοργανώνονται από τη Reason to: -φορέα προώθησης πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης- σε συνεργασία με τη Food Concepts και το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη και του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.

-Αναλυτικό πρόγραμμα των «Ημερών Γαστρονομίας – Ονομασία Προέλευσης Ελληνική» υπάρχει στοhttp://www.imeres-gastronomias.gr/component/content/article?id=58.

-Ώρες λειτουργίας διοργάνωσης: 10 π.μ. – 11μ.μ.

-Γενική Είσοδος: 10€-  (ΑμΕΑ & Παιδιά κάτω των 12 ετών: Δωρεάν)

Μουσείο Μπενάκη
Πειραιώς 138

You may also like