Μουσταλευριά με αλεύρι, από τη θεία Καίτη

ΥΛΙΚΑ:

5 φλυτζάνια μούστο
1 φλιτζάνι αλεύρι
Χοντροκομμένα καρύδια
Σουσάμι
Κανέλα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε ελαφρά.Βάζουμε σε

άλλη κατσαρόλα το μούστο και τον ζεσταίνουμε.Προσθέτουμε τον ζεστό μούστο στην κατσαρόλα με το καβουρδισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς-για να μην σβολιάσει-έως ότου γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.Αν μας σβολιάσει χρησιμοποιούμε μπαστούνι κοπής για να διαλύσουμε τους σβόλους.Στη συνέχεια το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε πιάτα ή σε μπολάκια.Από πάνω πασπαλίζουμε με τα καρύδια την κανέλα και το σουσάμι.

Πηγή: Συνταγές της ματιάς

You may also like