Μπιφτεκάκια Κοτόπουλου με Καπνιστή Μελιτζάνα, από την Έλενα Σμπώκου

ΥΛΙΚΑ:
600 γρ κιμά κοτόπουλο ( στήθος και μπούτι)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
2 τσακώνικες μελιτζάνες
2 κουταλιες τριμμένη φρυγανιά
1/2 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
ρίγανη
ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι

mpifteki-kotopoulo-melitzanesΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1.  Ψήνεις τις μελιτζάνες με την φλούδα είτε στο γκριλ του φούρνου είτε στο γκαζάκι εκτός αν έχεις μπαμπεκιου διαθέσιμο. Μόλις μαυρίσει η φλούδα από όλες τις πλευρές, τις βάζεις σε ένα πιάτο και τις αφήνεις να κρυώσουν καλά.
2. Μετά από κανένα 20λεπτο τις καθαρίζεις από τη φλούδα και βγάζει με την βοήθεια ενός κουταλιού όλη την σάρκα τους. Αν έχεις καλό μαχαίρι και υπομονή αρκετή μπορείς να την ψιλοκόψεις αλλιώς την ίδια δουλειά κάνει και το μούλτι.
3. Σε μεγάλο μπολ, βάζεις τον κιμά, την μελιτζάνα και όλα τα υπολοιπα υλικά και τα ζυμώνεις καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφήνεις τον κιμά για 20 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει καλά και μετά πλάθεις μέτρια μπιφτέκια.
4. Αυτά τα μπιφτέκια ιδανικά τα ψήνεις στα κάρβουνα αλλά επειδή δεν έχουμε κάρβουνα τα βάζεις στο φούρνο για 20-30 λεπτά στους 170° βαθμούς.

Μπείτε στο ανανεωμένο  Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.

You may also like