Μπορεί η γυμναστική μας να γίνει πιο διασκεδαστική;

Ναι, και καταπολεμά (ακόμη περισσότερο) το stress

Κοινό “μυστικό” είναι πια πως η γυμναστική είναι ένας εξαίρετος τρόπος για να μειώσουμε κατά πολύ το άγχος της καθημερινότητας. Τι γίνεται, όμως, όταν μετά από αυτή εξακολουθούμε να νιώθουμε πιεσμένοι; Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να βρούμε κάποιον τρόπο ώστε να νιώθουμε πιο ήρεμοι και να την ευχαριστιόμαστε.

01 Περπατάμε αντί να τρέχουμε. Σημασία στη γυμναστική δεν έχει το πόσο γρήγορα θα εκτελέσουμε μία άσκηση ή θα καλύψουμε μία μεγάλη διαδρομή στο jogging. Σημασία έχει να την κάνουμε σωστά ώστε και το σώμα να κινηθεί στο σύνολό του και να νιώσουμε μετά σωματική και πνευματική ευεξία. Αν, λοιπόν, η ιδέα του διαδρόμου στο γυμναστήριο δεν μας ενθουσιάζει πλέον, μπορούμε να κάνουμε έναν περίπατο στο πάρκο ή την παραλία με χαλαρό ρυθμό εστιάζοντας στο γύρω περιβάλλον.

02 Ώρα για κηπουρική. Δε θα έπρεπε να αναρωτιόμαστε για την καλή υγεία και μακροζωία όσων διαμένουν στην επαρχία και περιποιούνται το δικό του κήπο. Η κηπουρική δεν είναι ευεργετική μόνο για την πνευματική υγεία, αλλά είναι κι ένα σύνολο ασκήσεων που δρα σχεδόν σε όλο το σώμα.

03 Dance, dance, dance! Η αερόβια άσκηση κάνει θαύματα για την καρδιά και τους πνεύμονες. Μπορούμε, όμως, να την κάνουμε και διασκεδαστική με το χορό. Είτε συμμετέχοντας σε κάποιο τμήμα σχολής είτε λικνιζόμαστε… στο σπίτι, ο χορός μετατρέπεται σε μία ευχάριστη εξάσκηση!

04 Με παρέα είναι πάντα καλύτερα. Το να περνάμε χρόνο με αγαπημένα μας πρόσωπα απελευθερώνει στο σώμα ορμόνες που βελτιώνουν τη διάθεση και βοηθούν στην καταπολέμηση του χρόνιου στρες. Μπορούμε, λοιπόν, μία φορά τη βδομάδα να γυμναζόμαστε με κάποιον/α φίλο/φίλη και μετά να κάνουμε κάτι διασκεδαστικό σαν “ανταμοιβή”.

05 Κι η τετράποδη παρέα είναι υπέροχη! Αντί να περιοριζόμαστε στη σύντομη βόλτα του τετράποδου φίλου μας, μπορούμε να αναπτύξουμε τον περίπατο παίζοντας μαζί του. Η δραστηριότητα αυτή δεν ωφελεί μόνο το σκύλο μας, αλλά κι εμάς, καθώς έτσι κινούμαστε με το παιχνίδι και φυσικά ενδυναμώνουμε το δεσμό μας μαζί του.

06 Επιλέγουμε ένα σπορ που μας αρέσει. Εννοείται πως το γυμναστήριο δεν είναι η μοναδική μας επιλογή για την εξάσκησή μας. Ευτυχώς υπάρχει πληθώρα επιλογών: volleyball, tennis, ποδόσφαιρο ή ακόμη και boxing – για το τελευταίο, μάλιστα, επιτρέψτε μου να σας θυμίσω πώς μπορεί να μας ωφελήσει και πνευματικά! Επιπλέον, έτσι αυξάνεται κι η ικανότητα κοινωνικοποίησής μας που, όπως αντιλαμβανόμαστε, μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση!

Μπορούμε να επιλέξουμε έναν ή και περισσότερους από τους παραπάνω τρόπους για να νιώθουμε την ηρεμία με την οποία είναι συνυφασμένη η γυμναστική. Άλλωστε, πρέπει να είναι κάτι που όταν το κάνουμε μας ικανοποιεί, σωστά;

You may also like