Μπρόκολο au gratin….

ΥΛΙΚΑ:
2-4 φέτες προζύμι ή χοντρό χωριάτικο ψωμί, χρησιμοποιούμε μόνο την κόρα
1/4 φλυτζάνι Ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι Τριμμένη παρμεζάνα
2 κ.σ. ψιλοκομμένη Κάπαρη
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
750 γρ Μπρόκολο, χρησιμοποιούμε τα κεφαλάκια κομμένα σε μικρά μπουκετάκια
3 κ. σ. κρέμα γάλακτος
 
brocoli au gratinΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμάνετε το φούρνο ή το φούρνο μικροκυμάτων . Τακτοποιήστε τις φέτες του ψωμιού σε ένα φύλλο ψησίματος βάλτε τες στον φούρνο, γυρίζοντας τες κάθε 2 λεπτά μέχρι να καψαλιστούν λίγο. Σπάστε τες σε μεγάλα κομμάτια για να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Υπολογίστε 2 φλιτζάνια ψίχουλα . Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα με το λάδι , την παρμεζάνα , την κάπαρη και το σκόρδο.
 
Βάλτε σε μια κατσαρόλα ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει και προσθέστε το μπρόκολο για 2 λεπτά. Στραγγίστε βάλτε το κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Στραγγίζετε ξανά και τοποθετήστε το σε ένα πυρέξ … Απλώστε την κρέμα γάλακτος πάνω από το μπρόκολο , και πασπαλίστε με το μείγμα της ψίχας ψωμιού .
 
Μέσα στο φούρνο για να ψηθεί για 4-5 λεπτά, μέχρι τα ψίχουλα να είναι τραγανά και αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα…
Αφαιρέστε το πυρέξ από τη σχάρα και σερβίρετε .

Πηγή: εδώ

You may also like