Μυρτώ Κάζη: Η “λογική” μετάβαση από το Yes-I-Do στο Yes-I-am

myrto-kazi-thekmagazine1

“Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις….” αυτό ισχύει και για την Μυρτώ Κάζη! Πολυπράγμων, με θετική διάθεση (πάντα, αλλά ΠΑΝΤΑ) και με πολύ κέφι για δουλειά, α…και για απίστευτες συζητήσεις! Και τώρα που έγινε μαμά του Οδυσσέα είναι ακόμα πιο δημιουργική, καθώς μετά το απόλυτο site για τον γάμο,Yes I Do, αποφάσισε να κάνει κάτι για την ίδια, την σύγχρονη γυναίκα που πρέπει να καλύψει πολλούς ρόλους μέσα στην καθημερινότητά της!

Προσωπικά, το Yes-I-am, μου αρέσει πολύ γιατί είναι minimal, πολύ ξεκάθαρο blog και νομίζω ότι θα το απολαύσετε  κι εσείς διαβάζοντάς το, γιατί  θεωρώ ότι είναι η καλύτερη εκδοχή της Μυρτούς…

The Kmagazine: Από το yes-I-Do στο Yes-I-am …Πως έγινε αυτή η μετάβαση;
Μυρτώ Κάζη: Έλα ντε! Κι εγώ αυτό σκέφτομαι.. Δεν είμαι μεγάλη fan των blogs ή για να το πω καλύτερα δεν καταλαβαίνω απόλυτα τις bloggers που είναι μόνο bloggers. Μου αρέσουν όμως πολύ εκείνες οι κοπέλες που μεταξύ άλλων, έχουν και το blog τους. Μου φαίνεται πιο πλήρες, πιο ολοκληρωμένο, πιο λογικό. Έτσι λοιπόν, μεταξύ Οδυσσέα, Join Us, Love Radio, Yes I Do, ήρθε και το Yes I Am.

The Kmagazine: Ποιο είναι το περιεχόμενο και η φιλοσοφία  του νέου αυτού blog;
Μυρτώ Κάζη: Ένα blog που όπως γράφω και στο editors letter δημιουργήθηκε “για να μπορώ να γράφω και να μην πρήζω τον Τάσο, τις φίλες μου και τη μαμά μου με το να τους λέω όλη μέρα όσα συμβαίνουν γύρω μου, όσα ζω και όσα ονειρεύομαι”.

The Kmagazine: Ποια είναι για σένα η σύγχρονη Ελληνίδα;
Μυρτώ Κάζη: Η σύγχρονη Ελληνίδα για εμένα είναι ηρωίδα. Μπορεί να μην συμμετείχε σε πόλεμο, να μην έκανε επανάσταση, να μην πέρασε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, είναι όμως ένα νέο μόρφωμα γυναίκας, εξαιρετικά ανθεκτικό, multitasking, οργανωτικό και βαθύτατα τρυφερό. Η σύγχρονη Ελληνίδα είναι alert όλο το 24ωρο. Ακόμα και στον ύπνο της. Η σύγχρονη Ελληνίδα συμπυκνώνει στο 24ωρο της πράγματα που θεωρητικά θα χρειαζόντουσαν 48 ή 72 ώρες για να γίνουν. Είναι δυναμική, δημιουργική και επιθυμεί να είναι ελεύθερη. Σε όλα τα επίπεδα.

12375852_10207093342186320_444896443_oThe Kmagazine: Ποια θεωρείς ότι είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά της ελληνικής νοοτροπίας;
Μυρτώ Κάζη: Από τη μέρα που επέστρεψα από το μεταπτυχιακό μου στο Λονδίνο, ονειρεύομαι να γυρίσω και πάλι εκεί. Αν μου δινόταν όμως η ευκαιρία δεν ξέρω αν θα το έκανα τελικά. Η ελληνική νοοτροπία δεν έχει μόνο κακά. Είμαστε διαφορετικοί και το ξέρουμε. Είμαστε ανοιχτοί άνθρωποι βρε παιδί μου. Θα γελάσουμε, θα φωνάξουμε, θα βριστούμε. Ο ήλιος, αυτό το μεγάλο κλισέ, δίνει φως στις ζωές μας και μας κάνει ανθρώπους ανοιχτούς, ανοιχτόκαρδους. Τα αρνητικά μας; Κυρίως ότι δεν μας νοιάζει ο δίπλα μας και το αύριο. Δεν έχουμε καμία αίσθηση φιλανθρωπίας, δεν ξέρουμε τι θα πει συμμετέχω, δίνω (γίνομαι αιμοδότης, δότης μυελού, υιοθετώ ένα παιδί μέσω της ActionAid), δεν ξέρουμε τι θα πει με νοιάζει το αύριο, κάνω ανακύκλωση , χρησιμοποιώ λιγότερο το αυτοκίνητο, φυτεύω ένα λουλουδάκι στο μπαλκόνι μου, δεν πετάω το μπουκάλι νερό στην παραλία… Μας λείπουν τα πολύ βασικά σε επίπεδο παιδείας.

The Kmagazine:Πλέον ως μαμά έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες σου. Ποια είναι η βασική αρχή που θα ήθελες να περάσεις στον Οδυσσέα;
Μυρτώ Κάζη: Θέλω να μάθει να είναι αυτόνομος και αξιοπρεπής. Θέλω να είναι “κύριος”. Τον έχω ονειρευτεί με πιο vintage αρχές. Θέλω να ξέρει να μοιράζεται, να απολαμβάνει να δίνει, να ξέρει να αγαπάει. Θέλω να αγαπάει πολύ. Τους φίλους του, τις δραστηριότητές του, την οικογένειά του, τον εαυτό του, την ίδια τη ζωή.


myrto-kazi-yesIam1The
Kmagazine: Ποια είναι η πιο περίεργη συμβουλή που έχεις ακούσει και ποια η πιο χρήσιμη;
Μυρτώ Κάζη: Η πιο περίεργη συμβουλή; Καλή ερώτηση! Θεωρώ ότι οι συμβουλές είναι από μόνες τους περίεργες. Με εκνευρίζουν και συχνά με κάνουν να θέλω να τις αγνοήσω όσο σωστές κι αν είναι. Μου αρέσει ο άλλος να μου δείχνει τι θέλει ή τι μου ζητάει να κάνω, με πράξεις.. Έτσι θα κάνω και στον Οδυσσέα. Οι “μαμάδες των συμβουλών” μου φαίνονται εξαιρετικά βαρετές..

Οι συμβουλές βέβαια αποκτούν άλλη αξία όταν έρχονται από ανθρώπους που έχουν ζήσει δεκαετίες.. Η πιο χρήσιμη συμβουλή για εμένα έρχεται από τη γιαγιά μου και την έχω πάντα στο μυαλό μου: “Όταν οι δρόμοι είναι κλειστοί, άνοιξε τον δικό σου”.

The Kmagazine: Και ως ερωτευμένη μαμά: Ποιο είναι το μυστικό ενός ευτυχισμένου γάμου;
Μυρτώ Κάζη: Όταν έρθει το παιδί, να θυμάσαι πάντα πως η ύπαρξή του, η ζωή του ολόκληρη οφείλεται στην ένωσή σου με τον μπαμπά του. Αν αυτή ένωση χαθεί ή υποβιβαστεί, τότε χάνεις το παιχνίδι.

Μην παραλείψετε λοιπόν να μπείτε στο Yes-I-am.gr , αλλά και  μην ξεχάσετε και το Yes-I-do.gr !

You may also like