Μυστικά για την καλύτερη αναζήτηση εργασίας

ergasia 1Ψάχνετε κι εσείς για δουλειά; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είστε ο μόνος! Με την κρίση που υπάρχει λίγο-πολύ όλοι ψάχνουν είτε για μία δουλειά είτε για μία καλύτερη και πιο καλοπληρωμένη… Εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για να βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας γρήγορα και πιο αποτελεσματικά!

1. Όταν κάνετε αιτήσεις για θέσεις εργασίας βεβαιωθείτε ότι κατέχετε όλα τα απαιτούμενα προσόντα και στείλτε μόνο όταν πληροίτε ακριβώς τις προϋποθέσεις που αναγράφονται. Μην χάνετε τον χρόνο σας στέλνοντας βιογραφικά παντού, ακόμη και σε θέσεις των οποίων τα προσόντα δεν διαθέτετε.

2. Προσπαθήστε να μαντέψετε το χαρακτήρα του υπεύθυνου προσλήψεων. Πολλοί προσωπάρχες απλώς κοιτούν αν διαθέτετε τα βασικά προσόντα χωρίς να δίνουν σημασία στην μετέπειτα εξέλιξή σας. Υπάρχουν δε κι άλλοι προσωπάρχες που ενδιαφέρονται για τη σταδιοδρομία σας μέσα στην εταιρεία και επιθυμούν να προσληφθούν οι καλύτεροι υπάλληλοι της αγοράς! Εσείς προσπαθήστε να στοχεύσετε στους δεύτερους!

3. Επικεντρωθείτε στη δουλειά και όχι στο μισθό. Είναι καλύτερα να πληρώνεστε λιγότερα για τις υπηρεσίες που παρέχετε παρά περισσότερα. Η προαγωγή ή η αύξηση θα έρθουν αργότερα, όταν θα έχετε ήδη πείσει τα αφεντικά σας ότι τις αξίζετε.

4. Παρουσιάστε τις ικανότητες και τις αδυναμίες σας μέσα από αποδείξεις και απτά παραδείγματα. Δώστε παραδείγματα για το πώς αποκτήσατε κάποια δεξιότητα, πώς αντιμετωπίσατε μία δύσκολη κατάσταση στη δουλειά. Επίσης, αναφερθείτε στο πώς καταφέρατε να μετατρέψετε κάποια αδυναμία σας σε δυνατότητα! Μην ισχυριστείτε ότι δεν υστερείτε πουθενά. Θα δείχνετε ότι δεν ωριμάζετε.

5. Ρωτήστε σημαντικά πράγματα τον υπεύθυνο προσλήψεων. Ζητήστε να μάθετε περισσότερα για τη δουλειά, για τους στόχους που θα πρέπει να επιτύχετε. Δείξτε ενδιαφέρον για τη θέση που διεκδικείτε.

ergasia 26. Κάντε πρόβα στις απαντήσεις σας πριν τη συνέντευξη. Προετοιμαστείτε κατάλληλα. Δώστε παραδείγματα για το πώς αποκτήσατε κάθε προσόν που αναφέρετε ότι έχετε στο βιογραφικό σας σημείωμα. Αποφύγετε την φλυαρία. Μιλήστε to the point και παρουσιάστε τον εαυτό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

7. Ανακαλύψτε πριν το τέλος τη συνέντευξης αν θα σας ξανακαλέσουν για μία δεύτερη συνέντευξη ή αν πήρατε τη δουλειά… Για να μάθετε πού ακριβώς βρίσκεστε, ρωτήστε τον υπεύθυνο ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Αν σας απαντήσει αόριστα, είναι πολύ πιθανό να μην κληθείτε σε μία επόμενη συνέντευξη και να επιλέξουν κάποιον άλλο γι’ αυτή τη θέση.

Η αναζήτηση, και πολλώ δε μάλλον η εύρεση εργασίας, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο ανταγωνισμός αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι τεράστιος και οι διαθέσιμες θέσεις λιγοστές. Γι’ αυτό μην χάνετε το χρόνο σας κάνοντας λάθη και παραλείψεις. Ακολουθήστε μια σωστή τακτική, παρακολουθήστε τι συμβαίνει και τι ζητά η αγορά και παρουσιαστείτε έτοιμος και σίγουρος για αυτό που αναζητάτε.

Και καλή επιτυχία…

 

Σχετικά άρθρα:

Job Interview : Συμβουλές εργοδοτών για υποψήφιους εργαζόμενους

Job interview: Τι να φορέσω;

Πώς να διατηρήσετε τη θετική σας ενέργεια στο Interview

Τι δεν πρέπει να αναφέρετε σε ένα Interview!

You may also like