Μυστικά διατροφής για μακροζωία

9c1c505a21a79360668bb1fc6b7858bdΌλοι αναζητούν φυσικούς τρόπους για να διατηρήσουν τη νεότητα και την καλή τους υγεία. Και η διατροφή μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια. Άλλωστε όπως μας λένε οι ειδικοί, ο τρόπος που τρώμε μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο που γερνάμε. Και μια σωστή διατροφή μπορεί να καθυστερήσει τη γήρανση, ενισχύοντας τους εσωτερικούς μηχανισμούς άμυνας του οργανισμού.

Ο κυριότερος από αυτούς είναι τα αντιοξειδωτικά του συστήματα, οι αντιοξειδωτικές ουσίες, με κυριότερες από αυτές διάφορα καροτενοειδή όπως το β-καροτένιο, η λουτείνη, το λυκοπένιο, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, το σελήνιο, τα διάφορα φλαβονοειδή, χλωρογενικά οξέα που βρίσκουμε κυρίως στον καφέ κ.α..

Τi θα πρέπει λοιπόν να περιλαμβάνει μια αντιγηραντική διατροφή:

– Φρούτα και λαχανικά
– Ελαιόλαδο
– Μπαχαρικά
– Ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια
– Ροφήματα όπως ο καφές

Ο καφές αποτελεί τα τελευταία χρόνια αντικείμενο έντονου ερευνητικού ενδιαφέροντος, λόγω των σημαντικών επιδράσεων του στην καλή μας υγεία. Μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις που έγιναν τελευταία σχετικά με τον καφέ είναι η παρουσία σε αυτών ουσιών με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Κυριότερες από αυτές είναι τα χλωρογενικά οξέα.

Τα ισχυρά αυτά αντιοξειδωτικά συστατικά φαίνεται σήμερα από πολλές μελέτες ότι σχετίζονται με σημαντικά οφέλη για την υγείας μας. Οι ειδικοί τονίζουν μάλιστα ότι ένα φλιτζάνι για παράδειγμα ελληνικού ή στιγμιαίου καφέ, έχει ισχυρότερο αντιοξειδωτικό περιεχόμενο ακόμη και από ροφήματα που θεωρούνται κατεξοχήν αντιοξειδωτικά, όπως για παράδειγμα το πράσινο τσάι (στην αντίστοιχη ποσότητα).

– Για γλυκό μαύρη σοκολάτα ή χαλβά από ταχίνι.

Κι αν θέλετε να πιείτε λίγο αλκοόλ επιλέξτε κόκκινο κρασί, πάντα με μέτρο.

Πηγή: neadiatrofis.gr

 

You may also like