Μυστικά μακιγιάζ για το πρώτο ραντεβού

Δεν υπάρχει «ομορφότερο άγχος» από εκείνο του πρώτου ραντεβού. Όλες θέλουμε να λάμπουμε και να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ψάχνουμε ώρες τι θα φορέσουμε, τι μακιγιάζ θα κάνουμε, πώς θα κάνουμε τα μαλλιά μας. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι το σημαντικότερο είναι να είμαστε ο εαυτός μας, να είμαστε φυσικές και να αναδεικνύουμε τα δυνατά μας χαρακτηριστικά με τον καλύτερο τρόπο. Συχνά το άγχος μάς οδηγεί σε υπερβολές και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην ακολουθήσει δεύτερο ραντεβού.

Οι γυναίκες που αγαπούν τον εαυτό τους και ασχολούνται επιμελώς με την φροντίδα και την περιποίηση τους γνωρίζουν τα δυνατά τους σημεία και τις ατέλειές τους. Σημασία έχει να φερθούμε έξυπνα, να τονίσουμε τα όμορφα σημεία μας και να κρύψουμε τα σημεία που δεν μας κολακεύουν πολύ. Για παράδειγμα, αν μια γυναίκα έχει πολύ ωραία και εκφραστικά μάτια και τα χείλη της είναι λεπτά πρέπει να τονίσει τα μάτια της και να είναι αυτό το στοιχείο πάνω της που θα μαγέψει τον άλλο. Αντίθετα, αν τα χείλη της υπερέχουν των ματιών της καλό θα ήταν να περιοριστεί σε ένα διακριτικό maquillage στα μάτια και να επιλέξει ένα μολύβι χειλιών και κραγιόν που θα κάνουν τα χείλη της ακόμη πιο ελκυστικά. Ιδιαίτερη φροντίδα απαιτούν τα χείλη που πρέπει να είναι ενυδατωμένα και απαλά και επίσης σε ραντεβού πρέπει να αποφεύγουμε το κόκκινο χρώμα στα χείλη. Επίσης θέλω να τονίσω ότι ΠΟΤΕ δεν επιλέγουμε συγχρόνως το έντονο μακιγιάζ σε μάτια και χείλη γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι καθόλου κολακευτικό.

Στη δική μου περίπτωση επιλέγω πάντοτε να τονίσω τα μάτια μου και να κινηθώ σε πιο ήπιους τόνους στα χείλη. Λατρεύω τα smokey eyes με γήινα χρώματα και δεν ξεχνάω ποτέ τη μαύρη mascara. Δεν παραλείπω να περιποιούμαι τα φρύδια μου καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι ενός όμορφου προσώπου. Όλο το μακιγιάζ μπορεί να «χαλάσει» από ένα απεριποίητο και πολύ λεπτό φρύδι. Επίσης αγαπώ πολύ την τεχνική του contouring που κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο αδύνατο και κάνει και τις γωνίες του προσώπου ακόμη πιο έντονες.

Βέβαια, πρέπει πάντοτε να θυμόμαστε να χαμογελάμε, να είμαστε γλυκές και αυθόρμητες γιατί όσο όμορφες και αν είμαστε εξωτερικά αυτό που μετράει στις διαπροσωπικές μας σχέσεις είναι ο χαρακτήρας μας. Δεν είναι τυχαίο που το γέλιο και το χαμόγελο θεωρούνται τα καλύτερα καλλυντικά.

Χαμογελάτε λοιπόν και καλή τύχη! Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από τον ίδιο σας τον εαυτό!

Κείμενο: Βαλεντίνα Παπαλάμπρου

You may also like