Μυστικά ομορφιάς από το…παρελθόν!

5b70f3c274a763fc8eec37b3875c773dΕνώ υπάρχουν αρκετά μυστικά ομορφιάς από το παρελθόν κάποια από αυτά είναι κάπως επικίνδυνα. Εμείς σήμερα θα επικεντρωθούμε μόνο στα ασφαλή και ακίνδυνα που μπορούν μόνο να σας ωφελήσουν. Ας κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και ας δούμε τι μπορούμε να μάθουμε από όμορφες γυναίκες του παρελθόντος!

1. Μηλόξυδο για το πλύσιμο του προσώπου: Κλεοπάτρα

Το πρώτο μυστικό ομορφιάς από το παρελθόν το χρησιμοποιούσε η Κλεοπάτρα. Θα χρειαστείτε 2 φλιτζάνια νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο. Ανακατέψτε το νερό με το ξύδι και ξεπλύνετε με αυτό το πρόσωπο σας. Η Κλεοπάτρα καθώς και άλλες αιγύπτιες της εποχής χρησιμοποιούσαν αυτό το αντιβακτηριδιακό μείγμα και έπλεναν τα πρόσωπα τους.

2. Κόκκινο κρασί στο μπάνιο: Queen Mary

Το δεύτερο μυστικό ομορφιάς είναι το μπάνιο με κόκκινο κρασί. Το έκανε η Queen Mary της Σκωτίας. Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή ομορφιάς, την επόμενη φορά που θα κάνετε μπάνιο προσθέστε στο νερό της μπανιέρας ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και θα διαπιστώσετε πως το δέρμα σας θα γίνει λείο και απαλό σαν μετάξι.

3. Μάσκα με αυγό: Βασίλισσα Ελισάβετ

Το τρίτο μυστικό ομορφιάς το μάθαμε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία έκανε μάσκα από ασπράδι αυγού για θεραπεία ακμής, μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής και επίσης για ένα πιο σφιχτό δέρμα. Σπάστε ένα αυγό, διαχωρίζοντας το ασπράδι από τον κρόκο. Στη συνέχεια εφαρμόστε το ασπράδι σε όλο το πρόσωπό. Αφήστε τη μάσκα για περίπου δέκα λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό!

4. Μάσκα προσώπου με μέλι και σταφύλι: Κλεοπάτρα

Το τέταρτο μυστικό ομορφιάς το μάθαμε από την Κλεοπάτρα και είναι μια μάσκα για το πρόσωπο με μέλι και σταφύλι. Το σταφύλι περιέχει πολύτιμα συστατικά για το δέρμα, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Πολτοποιήστε ένα φλιτζάνι πράσινα σταφύλια και ανακατέψτε τα με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας. Αφήστε αυτό το γλυκό κέρασμα στο δέρμα σας για δέκα λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό!

804dc5e9f0ed299fc3c28f57832365755. Χαλαρωτικό λουτρό με βότανα: Μαρία Αντουανέτα

Στην πέμπτη συνταγή θα απολαύσετε και εσείς ένα από τα αγαπημένα λουτρά της Μαρίας Αντουανέτας! Θα χρειαστείτε 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα φύλλα θυμαριού, 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα φύλλα μαντζουράνας, 2 κουταλιές της σούπας θρυμματισμένα φύλλα δάφνης και ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο θαλασσινό αλάτι. Βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα με 1 ποτήρι νερό να πάρουν βράση και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Μόλις το μείγμα κρυώσει, προσθέστε το στο νερό της μπανιέρας και χαλαρώστε!

Πηγή: news.gr , Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

You may also like