Μυστικά που κάνουν επαγγελματική τη φωτογράφιση με ένα Huawei P10

Το ολοκαίνουργιο Huawei P10 είναι ένα σύμβολο τεχνολογικής τελειότητας. Το νέο premium smartphone της Huawei αποδεικνύει ότι η φωτογραφία μέσω κινητού τηλεφώνου πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην επαγγελματική ποιότητα, η οποία μέχρι σήμερα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με ακριβές φωτογραφικές μηχανές DSLR. Εκπληκτικά πορτρέτα, ρομαντικές ασπρόμαυρες και λεπτομερείς βραδινές φωτογραφίες, ζωγραφική με φως- όλα είναι διαθέσιμα στο μενού του P10 smartphone, αφού από τη συνεργασία της Huawei με τη Leica προκύπτει μια νέα γενιά smartphones, με τα καλύτερα φωτογραφικά χαρακτηριστικά.

Και αυτά είναι κάποια από τα μυστικά που κάνουν την ποιότητα των φωτογραφιών του P10 τόσο καλή όσο αυτή που προσφέρεται σήμερα από επαγγελματίες φωτογραφικές μηχανές DSLR.

-Πορτρέτα: Η ειδική, εξελιγμένη λειτουργία που βοηθά στη λήψη φωτογραφικών πορτρέτων είναι μια καινοτομία του Huawei P10. Η Leica Dual-Camera 2.0 του P10 αξιοποιεί μια ειδική τεχνολογία 3D ανίχνευσης του προσώπου, το οποίο μεταξύ άλλων σας επιτρέπει να θολώνουν όμορφα το φόντο (η επιλογή bokeh). Στη λειτουργία πορτρέτου, το P10 αναλύει ταυτόχρονα μέχρι και 190 χαρακτηριστικά σημεία. Μέχρι σήμερα, η επίτευξη τέτοιας ποιότητας σε φωτογραφικά πορτρέτα ήταν δυνατή μόνο με ακριβές κάμερες με επαγγελματικούς φακούς.

Selfies: Πρόκειται για την ισχυρότερη τάση τα τελευταία χρόνια στη φωτογράφηση μέσω κινητών τηλεφώνων. Οι περισσότεροι κατασκευαστές, ωστόσο, επιφυλάσσουν στις κάμερες της εμπρός όψης μια όχι και τόσο ίση μεταχείριση. Η Huawei όμως φροντίζει τους οπαδούς των selfie. Για πρώτη φορά ένα Huawei smartphone διαθέτει μια μπροστινή κάμερα που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με τη Leica. Ο νέος αισθητήρας των 8 Megapixel εγγυάται ότι δύο φορές περισσότερο φως δημιουργεί πιο ζωντανές και καθαρές φωτογραφίες τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Όταν μια ομάδα φίλων εμφανίζεται μπροστά από την μπροστινή κάμερα, το P10 αλλάζει αυτόματα σε λειτουργία ευρυγώνιας λήψης. Έτσι, η selfie γίνεται μία επιτυχημένη groufie ή ομαδική selfie.

Ασπρόμαυρες φωτογραφίες: Το Huawei P9 είναι ήδη πασίγνωστο για την τέλεια μονοχρωματική λειτουργία του. Στο P10 έχουμε στη διάθεσή μας ένα ακόμη μεγαλύτερο αισθητήρα 20 Megapixel. Σε συνδυασμό με τον φακό Leica SUMMARIT-Η, με άνοιγμα F2.2 και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, η κάμερα παρέχει πραγματικά εντυπωσιακά εφέ, που δίνουν στα καρέ μας πιο καλλιτεχνική διάσταση. Εξάλλου, το στιλ Leica αναγνωρίζεται από όλους τους επαγγελματίες φωτογράφους.

Ζωγραφική με φως: Αυτή η λειτουργία είναι ένα από χαρακτηριστικά των νεότερων Huawei smartphones. Έτσι, έχουμε στη διάθεσή μας 4 λειτουργίες που επιτρέπουν την καλλιτεχνική καταγραφή από τα ίχνη που αφήνουν τα φώτα των αυτοκινήτων τη νύχτα (Car light trails), το γκράφιτι στον αέρα (Light graffiti), όταν κρατώντας για παράδειγμα ένα κερί ζωγραφίζουμε με το φως, τη λήψη πραγματικά ξεχωριστών φωτογραφιών ρεόντων υδάτων (Silky water) ή εντυπωσιακά πλάνα από την κίνηση των αστεριών (Star track). Η αξιοποίηση αυτή της λειτουργίας απαιτεί τη χρήση τριπόδου, λόγω της μεγάλης διάρκειας έκθεσης.

Pro λειτουργία: Οι πιο προχωρημένοι χρήστες του Huawei P10 αναμφίβολα θα εντυπωσιαστούν από τη χρήση της λειτουργία αυτής, που τους παρέχει τον πλήρη έλεγχο των παραμέτρων των φωτογραφιών – όπως και σε μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή DSLR. Στο P10, μπορούμε να αλλάξουμε την τιμή του ISO, την ταχύτητα του κλείστρου και να παίξουμε με την εστίαση. Ακόμα ρυθμίζουμε χειροκίνητα την έκθεση και την ισορροπία του λευκού.

Και βέβαια, μπορούμε αν θέλουμε, να ενισχύσουμε τη μοναδική εμπειρία χρήσης που μας προσφέρει το P10 με έναν «θησαυρό» χρήσιμων gadgets από τη Huawei. Πρώτο και βασικό το power bank, ένας φορητός φορτιστής συμβατός με την τεχνολογία Super Charge  (υπερταχεία φόρτιση) που επιτρέπει σε συσκευές όπως τα Huawei Ρ10 και Mate 9 να φορτίζονται στον μισό χρόνο – σε λιγότερο από 30 λεπτά η μπαταρία του P10 ή Mate 9 έχει φορτιστεί κατά 50%.

Το ειδικό selfie stick, αυτό το εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, απομακρύνει όσο πρέπει την συσκευή από το πρόσωπό μας για να τραβήξουμε μία εξαιρετική selfie, δίνοντας άλλη διάσταση στις λήψεις.

Ο φορτιστής αυτοκινήτου που μας λύνει τα χέρια όταν είμαστε εν κινήσει και ο αντάπτορας με το καλώδιο USB C/USB A μας δίνουν τη δυνατότητα να μεταφέρουμε εύκολα τις φωτογραφίες μας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο.

You may also like