Μωσαϊκό με μανταρίνι και Grand Marnier

Χρόνος παρασκευής : περίπου 20 λεπτά

->Θα χρειαστείτε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ

Υλικά:  (Για 10 μερίδες)

  • 450 γρ. μπισκότα digestive
  • 150 γρ. γάλα πλήρες
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 60 γρ. κακάο
  • 100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα *
  • 125 γρ. ζάχαρη καστανή
  • Ξύσμα από 1 μανταρίνι
  • 2 σφηνάκια Grand Marnier

Προετοιμασία:

Φωτογραφίες : Άλκης Καλούδης

Φωτογραφίες : Άλκης Καλούδης

Χοντροκόβουμε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τη ζάχαρη ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Όταν το μείγμα ζεσταθεί και η ζάχαρη λιώσει προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα, το Grand Marnier και τα φουντούκια. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε μια μεμβράνη στη φόρμα του κέικ και απλώνουμε το μωσαϊκό πατώντας το με μια λαδόκολλα για να ισιώσει. Το σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

*( απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί και τα φουρνίζουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 12-15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα σπάμε )

 

You may also like