Μύδια με γάλα καρύδας

ΥΛΙΚΑ:
1800 γρ. κατεψυγμένα μύδια
450 γρ. αχιβάδες
120 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένo
2 μίσχοι λεμονόχορτου ψιλοκομμένoi
6 φύλλα λάιμ ψιλοκομμένα
1 κ.σ. κίτρινη πάστα κάρυ
200 ml. γάλα ινδικής καρύδας
φρέσκο κόλιανδρο 30γρ. ψιλοκομμένο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
σχοινόπρασο για γαρνίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Καθαρίζουμε πολύ καλά τα μύδια, γδέρνουμε το κέλυφός τους και αφαιρούμε όσα μύδια είναι σπασμένα ή δεν κλείνουν εντελώς.

755a09762452d6eb5c314d532540d319_LΣε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τους μίσχους λεμονόχορτου και τα φύλλα λάιμ. Προσθέτουμε και την πάστα κάρυ και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν, το λευκό κρασί.

Προσθέτουμε τα μύδια και τις αχιβάδες στην κατσαρόλα και αυξάνουμε την θερμοκρασία σε υψηλή. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα οστρακοειδή για 5-6 λεπτά να μαγειρευτούν μέχρι να ανοίξουν.

Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα μύδια και τις αχιβάδες σε ένα μπολ και τα διατηρούμε ζεστά. Αποσύρουμε τυχόν όστρακα που δεν άνοιξαν κατά το μαγείρεμα.

Μεταφέρουμε το ζουμί από την κατσαρόλα σε ένα τηγάνι σουρώνοντάς το. Το σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει ποσότητα υγρού ίση με μια φλιτζάνα 250ml.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το γάλα καρύδας, το κόλιανδρο και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις πάρει μια βράση, περιχύνουμε το ζουμί στα οσταρακοειδή και σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με σχοινόπρασο.

Πηγή: cookbox.gr

You may also like