Μύθοι και Αλήθειες για τον βαθύ καθαρισμό προσώπου

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου είναι ίσως μια από τις πιο αμφιλεγόμενες θεραπείες προσώπου. Συζητώντας με πολλές γυναίκες συνειδητοποιώ πως επικρατούν πολλές παραφιλολογίες και φόβοι που τις αποτρέπουν να το δοκιμάσουν ή και εκείνες που το κάνουν είναι λανθασμένα ενημερωμένες. Με αυτό το άρθρο θα καταρρίψουμε τους μύθους και θα επαναπροσδιορίσουμε την έννοια του Βαθύ καθαρισμού.

Μύθος #1: Ο καθαρισμός προσώπου μπορεί να προκαλέσει ακμή ή μολύνσεις

Λάθος. Όταν ο καθαρισμός προσώπου περιλαμβάνει τις σωστές αντισηπτικές μεθόδους τότε δεν υπάρχει καμία πιθανότητα μόλυνσης. Αντιθέτως, ο σωστός καθαρισμός προσώπου προλαμβάνει και θεραπεύει τα παραπάνω.

Μύθος #2: Ο καθαρισμός προσώπου απαγορεύεται το καλοκαίρι

Λάθος. Το δέρμα μας έχει μεγαλύτερη ανάγκη για καθαρισμό το καλοκαίρι απ’ό,τι τον υπόλοιπο χρόνο, μιας και με την χρήση αντηλιακών, την κακουχία από την παραλία και την ζέστη, το δέρμα γεμίζει γρηγορότερα σμήγμα. Μετά τον καθαρισμό προσώπου αποφύγετε την έντονη έκθεση στον ήλιο και το μπάνιο στην θάλασσα για 2-3 ημέρες.

Μύθος #3: Ο καθαρισμός προσώπου γίνεται με μηχανήματα 

Λάθος. Τελευταία κυκλφορούν διάφορες “καινούριες” μέθοδοι καθαρισμού προσώπου όπως με μηχανήματα δερμοαπόξεσης (με διαμάντι ή μικροκρυστάλλους), με μεταλλικά εργαλεία (τρικομεντόν) ή συσκευές αναρρόφησης σμήγματος. Όλα τα παραπάνω αποτελούν λανθασμένες μεθόδους μιας και μόνο με το χέρι μπορεί να αφαιρεθεί το σμήγμα σωστά χωρίς να προκληθούν σημάδια. Η χρήση ατμού πριν από την εξαγωγή του σμήγματος είναι απαραίτητη.

Μύθος #4: Απαγορεύεται ο καθαρισμός προσώπου στα ακνεικά δέρματα

Λάθος. Το  PHA του σμήγματος είναι αλκαλικό και αλκαλικό είναι και το ιδανικό περιβάλλον που ζουν τα μικρόβια και οι μικροοργανισμοί. Οπότε σε ένα ακνεικό δέρμα είναι απαραίτητη η εξαγωγή σμήγματος για την πρόληψη ή την θεραπεία της ακμής.

Μύθος #5: Ο καθαρισμός προσώπου πρέπει να γίνεται 1 φορά τον χρόνο

Λάθος. Η συχνότητα με την οποία πρέπει να επαναλαμβάνουμε τον καθαρισμό προσώπου είναι τελείως υποκειμενική και εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος. Για παράδειγμα ένα λιπαρό ακνεικό πρόσωπο μπορεί να  χρειαστεί καθαρισμό κάθε 3 μήνες ενώ ένα κανονικό – στεγνό μία φορά τον χρόνο.

Μύθος #6: Ο καθαρισμός προσώπου αφήνει σημάδια

Λάθος. Έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν αυτόν τον μύθο. Παρ’όλα αυτά, ο καθαρισμός προσώπου με την σωστή τεχνική δεν προκαλεί σημάδια ή ουλές. Αντιθέτως προλαμβάνει τέτοιου είδους βλάβες.

Είναι πολύ σημαντικό ο Αισθητικός που θα εμπιστευτείτε να είναι σωστά καταρτισμένος γι’αυτό τον λόγο εμπιστευτείτε νόμιμα Ινστιτούτα Αισθητικής για τις θεραπείες σας.

Μίνα Θεοχάρη 
Αισθητικός-Κοσμητολόγος
Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Padova Ιταλίας
Επικεφαλής Αισθητικός στο Ινστιτούτο Αισθητικής  Pure Beauty Lounge 
www.pure.gr

You may also like