Νέα Υόρκη: ζήτω οι νεο-χίπις!!!

Μέσα σε έναν μόνο χρόνο, η διαφορά στους δρόμους της Νέας Υόρκης είναι εντυπωσιακή.

Στην Prince street του Σόχο, εκεί που πέρυσι έβλεπες κορίτσια με τέλειο πεντικιούρ, σφιχτές κοτσίδες και designer ψηλοτάκουνα από τις εννέα το πρωί, τώρα συναντάς μακριά μαλλιά μέχρι τη μέση, πολύχρωμα σαλβάρια, φλατ σανδάλια και μονόχρωμα, oversized tank tops _το φλούο σουτιέν από μέσα, elementary. Οι κληρονόμοι της Park Avenue άφησαν τις Mulberry για τις Eastpack και τα North Pole, οι κομψές μπαλαρίνες έφυγαν και τα μαύρα αθλητικά ή δερμάτινα μοκασίνια με κοντό καλτσάκι πήραν τη θέση τους.

Έξω από το μετρό, στρουμπουλά κορίτσια με πάλλευκη επιδερμίδα κυκλοφορούν με σορτσάκι και σακάκι με γυρισμένα μανίκια και οι αδύνατες φίλες τους κρύβονται μέσα σε τεράστια φορέματα – σάκους. «Διανύουμε ξανά τη δεκαετία του εβδομήντα», μου λέει η φίλη μου που ζει μόνιμα εδώ. Πράγματι, το λουκ δεν θα το χαρακτήριζες grunge αλλά νέο- χίπι.
Συγκεκριμένα, θα το ονόμαζες «Τζέσα», από το καινούργιο hip σήριαλ Girls (έχουμε γράψει για αυτό). Η μία από τις πρωταγωνίστριες της σειράς, με το κοσμογυρισμένο, «ό,τι να’ναι» στιλ της φαίνεται να έχει πια στα φαρδιά πεζοδρόμια της μητρόπολης περισσότερες φαν από όσες κατάφερε να συγκεντρώσει μέσα σε δέκα χρόνια η Κάρι Μπράντσοου.

Μάλιστα, αν αναφέρεις το SATC δεν θα καταλάβουν για τι πράγμα μιλάς. Ή θα κάνουν ότι δεν θυμούνται.

Πηγή:/www.marieclaire.gr/

You may also like