Νέες τάσεις maquillage…Υιοθέτησε τη δική σου!, από την Εύη Τσανάκα

Screen-Shot-2015-03-18-at-13.12.45Μόδα είναι και γυρίζει. Και άλλα αλλάζουν και άλλα ίδια μένουν. Το καλοκαίρι μου λοιπόν εκτός από βουτιές περιελάμβανε και πολλά catwalks. Για να ενημερωθώ βρε αδερφέ. Όχι για εμένα. Για εσένα. Και έχω να σου παρουσιάσω κάποια all time classics στοιχεία και κάποια new entries. Κάποια εκκεντρικά, κάποια πολύ “προχώ” και κάποια που θα τα έκανες ούτως ή άλλως γιατί απλά μας αρέσουν τόσο πολύ.
Τα έντονα σκούρα χείλη πάντα μας άρεσαν πολύ το χειμώνα. Προσδίδουν ένα vamp αέρα στις εμφανίσεις μας με μηδενικό κόπο. Κράτησε σχεδόν αόρατο το υπόλοιπο πρόσωπο και τόνισε τα χείλη σου. Φέτος η μόδα αγαπάει πολύ το σκούρο καφέ αλλά και τις αποχρώσεις εκείνες που φτάνουν οριακά στο μαύρο. Μπόλικη μάσκαρα και καλοσχηματισμένα φρύδια και είσαι έτοιμη.

Για εσένα όμως που δεν θα τολμούσες κάτι τόσο έντονο, σου έχω το μωβ που επιστρέφει δυναμικά σε όλες του τις αποχρώσεις καλύπτοντας όλη τη παλέτα του και που είμαι σίγουρη πως θα βρεις αυτό που χρειάζεσαι.

542c15619bcc8abe1f3d7b6570d96fb7Το κλασσικό και τόσο αγαπημένο κόκκινο κραγιόν, φέτος έρχεται στις πιο φωτεινές του αποχρώσεις και μετατρέπεται σε κάτι που εγώ προσωπικά πάντα προτιμούσα ανεξαρτήτως μόδας. Γίνεται ματ λοιπόν. Και πρόσθεσε, σε παρακαλώ, στα θετικά του στοιχεία ότι δεν στάζει, δεν αφήνει τόσο αντιαισθητικά σημάδια σε ποτήρια και τσιγάρα και είναι τόσο, μα τόσο, μα τόσο σικάτο και σέξυ. Με ή άνευ eyeliner το κόκκινο κραγιόν θα είναι πάντα ένα μακιγιάζ από μόνο του, ικανό να σου ανεβάσει την αυτοπεποίθηση στα ύψη σε λίγα μόνο λεπτά.

Επόμενο στη λίστα είναι μα φυσικά το προσωπικό μου αγαπημένο. Το smokey. Και έχουμε μπροστά μας πολύ καιρό και τόσα μυστικά να μοιραστώ μαζί σου γύρω από αυτό το πολυαγαπημένο στυλ. Το smokey δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα. Σε όποια απόχρωση και αν το επιλέξεις τελικά, πάντα θα κάνει τη ματιά σου τόσο μυστηριώδη και σαγηνευτική.

smokey eyes 2015

 

Πολλοί είναι οι οίκοι εκείνοι (βλ. Elie Saab, Emilio Pucci και Narciso Rodriguez), που επέλεξαν να δώσουν έμφαση…στα φρύδια. Ναι, ναι μόνο στα φρύδια, που τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχθεί σε βασική τάση στο μακιγιάζ και έχουν υπερκερδίσει ένα έδαφος που τους δίνει επιτέλους τη σημασία που τους αρμόζει. Τα καλοσχηματισμένα, γεμάτα και φροντισμένα φρύδια δεν είναι απλώς μόδα. Είναι ιδέα!

P.S.: Stay tuned εδώ για πολλά και διάφορα τρικς και μυστικά σχετικά με αυτό το θέμα.

Και θα τελειώσω με ένα άκρως εκκεντρικό στυλ. Το όνομα αυτού; Smokey μόνο στο κάτω βλέφαρο. Ιδιαίτερο, τολμηρό, εξεζητημένο αλλά ας έχουμε στο μυαλό μας πως το μακιγιάζ είναι ένα παιχνίδι χρωμάτων και τεχνικών. Κάποια μπορεί να μας αρέσουν και κάποια όχι. Και που ξέρεις; Μέσα από αυτό το παιχνίδι μπορεί να ανακαλύψεις εκείνα που θα σε αναδείξουν από εκεί που δεν το περίμενες.

da88c9d47196e25d0327f3951594cfb9

Η Εύη Τσανάκα είναι αισθητικός, make-up artist και blogger και μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

You may also like