Νέος ρόλος για τον Robert Downey Jr.

 

Έχοντας κλείσει σχεδόν μία δεκαετία υποδυόμενος τον Tony Stark/Iron Man για το Marvel Cinematic Universe και “κοντράροντας” τον Benedict Cumberbatch σε ό,τι αφορά το δημοφιλή ήρωα Sherlock Holmes, ο Robert Downey Jr. στρέφεται σε μία βιογραφική ταινία. Ο λόγος για τη ζωή του διαβόητου John Brinkley.

Ποιος ήταν όμως, ο John Brinkley;

Πρόκειται για έναν κομπογιαννίτη γιατρό ο οποίος δεν είχε έγκυρο πτυχίο ιατρικής ούτε άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος, ο οποίος μεταμόσχευε όρχεις… κατσικιών ισχυριζόμενος πως η διαδικασία θεράπευε την ανδρική ανικανότητα κι άλλες συναφείς παθήσεις των ανδρών! Ακόμη θεωρείται “πρωτοπόρος” στη ραδιοφωνική διαφήμιση, καθώς μέσω του ραδιοφώνου διατυμπάνιζε την “τέχνη” του, με απόδειξη τη δήλωση της συζύγου του πρώτου του ασθενή που κατάφερε μετά τη μεταμόσχευση να μείνει έγκυος και να γεννήσει ένας υγιές αγοράκι. Έτσι κατέληξε να διοικεί έναν ουκ ευκαταφρόνητο αριθμό κλινικών και νοσοκομείων, ενώ έθεσε δύο φορές υποψηφιότητα για τη θέση του κυβερνήτη της πολιτείας του Kansas. Παρά την περιουσία, όμως, που απέκτησε, ο Brinkley πέθανε άπορος εξαιτίας της σωρείας μηνύσεων όπου κατηγορούνταν για απάτη, παράνομη άσκηση της ιατρικής και αδικαιολόγητους θανάτους.

Την παραγωγή της ταινίας θα αναλάβει η εταιρεία Team Downey του δημοφιλούς ηθοποιού και της συζύγου του, Susan, ενώ σκηνοθέτης του project ορίστηκε ο Richard Linklater (“Boyhood”, 2014).

Για την ώρα θα δούμε στις 6 Ιουλίου τον Robert Downey Jr. στις ελληνικές αίθουσες ως Tony Stark/Iron Man στην ταινία “Spider-Man: Homecoming”, ενώ ήδη ξεκίνησε τα γυρίσματα στον ίδιο ρόλο για την ταινία “Avengers: Infinity War”. Επίσης σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει τα γυρίσματα της τρίτης του ταινίας ως Sherlock Holmes.

Ενδιαφέρον έχει επίσης να αναφέρουμε πως, αν και μέσα σε αυτή τη δεκαετία του MCU είδαμε τον Robert Downey Jr. σε άλλους ρόλους, όπως το “The Judge” (2014) είναι έντονη η φημολογία σχετικά με το αν θα τον ξαναδούμε ως Tony Stark σε μία τέταρτη ταινία του “Iron Man”.

Ό,τι κι αν αποφασίσει, είναι σίγουρο πως ο Robert Downey Jr. έχει σκοπό να μας καταπλήξει!

You may also like