Νέο ντοκιμαντέρ ετοιμάζει ο Michael Moore

michael-mooreΓυρίσματα για το τελευταίο του ντοκιμαντέρ έκανε στη Σχολή Οικονομικών του Πανεπιστημίου της πρωτεύουσας της Σλοβενίας ο αμερικανός κινηματογραφιστής, Μάικλ Μουρ. Το ενδιαφέρον του επικεντρώθηκε στη δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αν και το ευρύτερο θέμα της αναδυόμενης ταινίας δεν είναι σαφές, ο Μάικλ Μουρ σκηνοθέτησε μία διάλεξη στα αγγλικά και τα σχόλια των φοιτητών.

Η Σχολή Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνα επιλέχθηκε επειδή έχει πιστοποίηση από τον διεθνή οργανισμό AACSB για τα προγράμματα σπουδών και επειδή τα μαθήματα γίνονται στην αγγλική γλώσσα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, δήλωσε η εκπρόσωπος της πανεπιστημιακής σχολής, Ντούσιτσα Βέχοβαρ Ζάιτς, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα rtvslo.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης και η ομάδα του, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν και Σλοβένοι, κινηματογράφησε επίσης δηλώσεις Σλοβένων και ξένων φοιτητών.

Παρότι αρχικά είχε σχεδιάσει να παραμείνει για περίπου μισή ώρα στη Σχολή, συνομίλησε με τους φοιτητές για πάνω από δύο ώρες και φωτογραφήθηκε μαζί τους, ανέφερε η κ. Βέχοβαρ Ζάιτς.

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Μάικλ Μουρ ήταν η ταινία «Bowling For Columbine» (Ακήρυχτος Πόλεμος) του 2002, με θέμα το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης οπλοφορίας και οπλοχρησίας στις ΗΠΑ, η οποία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ το 2003.

Το 2004, η ταινία του «Fahrenheit 9/11», η οποία ήταν επίθεση στην εξωτερική πολιτική του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους, έγινε το πιο πετυχημένο ντοκιμαντέρ όλων των εποχών.

Στην ταινία του «Sicko» του 2009, μία αποκαλυπτική έρευνα για το σύστημα υγείας των ΗΠΑ, κάνει αναφορά στη Σλοβενία, καθώς επισημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποχώρησαν στη θέση 37 στην παγκόσμια κατάταξη των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης και ήταν «λίγο πιο πάνω από τη Σλοβενία».

Πηγή: εδώ

You may also like