Νηστίσιμα Μπισκότα Gingerbread, από την Έλενα Σμπώκου

Αυτά τα μυρωδάτα μπισκοτάκια είναι ότι πρέπει για να απασχολήσουμε δημιουργικά τα μικρά μας! Η ζύμη είναι εύπλαστη και επειδή δεν περιέχει αυγά ή βούτυρο είναι κατάλληλη για παιδάκια, γιατί σίγουρα θα φάνε κι λίγο ωμή …ειδικά αν είναι μικρά σαν το δικό μου.

Τα μπισκότα είναι τραγανά και ευωδιαστά όσο πρέπει για να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα! Τι περιμένεις λοιπόν, μάζεψε τα υλικά σου και βουρ στην κουζίνα!

ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα αλεύρι ολικής
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια ginger τριμμένο
½ κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
¼ κούπας λάδι καρύδας
½ κούπα ζάχαρη καστανή μαλακή
½ κούπα μελάσα
1 βανιλίνη

gingerbreadmanΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζεις τα έξι πρώτα υλικά.
Σε ένα άλλο μικρότερο χτυπάς την ζάχαρη με το λάδι καρύδας, την μελάσα και την βανίλια, πολύ καλά.
σταδιακά ενώνεις τα στερεά με τα γλυκά και φτιάχνεις μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν είναι πολύ σφικτή η ζύμη μπορείς να προσθέσεις λίγο νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
Πλάθεις έναν δίσκο ζύμης και την τυλίγεις με διάφανη μεμβράνη, αφήνοντας την στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Ανοίγεις την ζύμη σε φύλλο με μισό εκατοστό πάχος και κόβεις τα μπισκότα με τα ανάλογα κουπ πατ ανθρωπάκια! Μόλις κόψεις με τα κουπ πατ τα μπισκότα , τα στρώνεις στο ταψί που έχεις καλύψει με λαδόκολλα.
Ψήνεις σε προθεσμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά στους 170 βαθμούς σε αέρα. Τα μπικότα είναι έτοιμα όταν έχουν γίνει καφετί στις άκρες.
Τα βγάζεις και τα αφήνεις πάνω σε σχάρα να κρυώσουν πολύ καλά, μετά τα αποθηκεύεις μέσα σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα. Αν θέλεις μπορείς να τα πασπαλίσεις με άχνη!

Συμβουλή για έξτρα τραγανά μπισκοτάκια! : Βάζεις για 10 λεπτά στην κατάψυξη το ταψί με τα μπισκότα και μετά κατευθείαν στον ζεστό φούρνο!

Μπείτε στο ανανεωμένο  Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.

You may also like