Νηστίσιμα muffins φρούτων με Stevia, από τη Νιόβη Αναζίκου

Αρωματικά, γευστικά και διαιτητικά. Μία νηστίσιμη εκδοχή με στέβια για ακόμη πιο ελαφριά γεύση. Μπορείτε να συνοδέψετε το καφέ σας ή να τα σερβίρετε με λίγο παγωτό σορμπέ σοκολάτας για ένα δροσερό επιδόρπιο.

ΥΛΙΚΑ ( για 15 muffins):
2 κούπες αλεύρι φαρίνα
1/2 κούπα λάδι
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού υγρή στέβια ή ⅔ κουταλάκι γλυκού στερεή
1 κουταλάκι γλυκού σόδα (διαλυμένη στο χυμό)
1 κουταλάκι baking powder
1/2 κούπα σταφίδες μαύρες (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι καρύδια
2 αχλάδια τριμμένα
2 μήλα τριμμένα
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη κανέλας
½ σφηνάκι κονιάκ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι

muffins apple1ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ανακατεύουμε το λάδι, το ξύσμα και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε τη σόδα αφού την έχουμε διαλύσει μέσα στον χυμό, το αλεύρι κοσκινισμένα, το baking συνεχίζοντας παράλληλα το ανακάτεμα. Τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες, τα καρύδια, το μήλο και το αχλάδι.
Γεμίζουμε ως ¾ τα λαδωμένα και αλευρωμένα φορμάκια μάφινς, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 35-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Δοκιμάζουμε στα 35-40 λεπτά να μπήξουμε ένα μαχαίρι μέσα στην ζύμη αν βγει στεγνό είναι έτοιμα αν όχι ψήνουμε για λίγο ακόμα. Τα βγάζουμε και τα ξεφορμάρουμε αμέσως σε σχάρα να κρυώσουν. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Tips: Αν θέλετε αντικαταστήστε την στέβια με 1/2 κούπα ζάχαρη μαύρη ή λευκή. Διατηρούνται τυλιγμένα σε μεμβράνη τροφίμων. Μπορείτε να το κάνετε και κέικ βάζοντας το σε φόρμα και αντί για αλεύρι πασπαλίστε με κακάο τα σκεύη σας.

Διαβάστε  εδώ περισσότερα για τη Νιόβη Αναζίκου

You may also like