Νηστεία, Θρησκεία και… υγεία!!!, από τον Μάνο Βροντζάκη

πασχαΚαλησπέρα σας και καλή σας Μεγάλη Εβδομάδα.
Αυτή η εβδομάδα είναι δύσκολη για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά ένα από τα πιο δύσκολα “σημεία” της είναι το τι θα φάμε προκειμένου να κρατήσουμε τις νηστίσιμες παραδόσεις  αφενός και να μην μείνουμε νηστικοί αφετέρου. Πολλοί από εσάς νηστεύετε αυστηρά μη τρώγοντας ακόμα και λάδι, ενώ άλλοι αρκούνται στο να αποφύγουν απλά το κρέας και τα γαλακτοκομικά. Όπως και να έχει, η Μεγάλη Εβδομάδα κρύβει πολλούς διατροφικούς “κινδύνους”.
Τι εννοώ;!

Κίνδυνος Νο1
Τρώμε πολύ ψωμί θέλοντας και μη προκειμένου να ξεγελάσουμε την πείνα μας αφου δε μπορούμε να φάμε κάποιο κρεατικό για να μας χορτάσει καλύτερα.

•Κίνδυνος Νο2
Καταφεύγουμε στα ζυμαρικά και στο ρύζι με αποτέλεσμα να τρώμε μόνο υδατάνθρακα που “φουσκώνει” το στομάχι .

•Κίνδυνος Νο3
Βάζουμε ξαφνικά στο διατροφικό μας ημερολόγιο τον χαλβά και τις ελιές σε καθημερινή βάση καθότι νηστίσιμος τα οποία δεν είναι και ότι πιο light θα μπορούσαμε να φάμε.

Κίνδυνος Νο4
Λόγω αυτής της εβδομάδας πολλοί παίρνετε άδεια από τις δουλειές σας και έτσι έχετε πιο πολύ χρόνο να βγείτε έξω για βόλτες, τα πασχαλινά ψώνια κοκ. Αυτό συνεπάγεται πως οι επισκέψεις στο γυμναστήριο μειώνονται και γενικότερα η άσκηση σας περνάει σε δεύτερη μοίρα κάτι που χρειάζεστε τώρα ακόμα πιο πολύ.

-> ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ:

Να προσέξετε την διατροφή σας όσο το δυνατόν περισσότερο, και να γυμναστείτε. Δεν είναι “αμαρτία” . Μη το φοβάστε. Εφαρμόστε τα εξπρές ασκησιολόγια στο σπίτι, που σας έχω δείξει σε προηγούμενα άρθρα , βγείτε για jogging με το ταίρι σας, ή ακόμα και με το σκυλί σας.

Και κάτι ακόμα….
Το βράδυ της Ανάστασης φάτε με μέτρο αποφεύγοντας πολύ ψωμί και αλκοόλ (όσο είναι δυνατόν)
Αλλά και την επόμενη ημέρα του Πάσχα, φάτε το αρνάκι σας αλλά δεν είναι απαραίτητο να φάτε και το πιο λιπαρό σημείο του, την πέτσα, όσο τραγανή και ξεροψημένη να είναι.

Καλή Ανάσταση σε όλους και όλες. Να περάστε όμορφα Visage souriant bouche ouverteVisage souriant bouche ouverteVisage souriant bouche ouverte

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να με ρωτήσετε… @ [email protected]

+ follow me on Facebook,  Twitter & instagram : @manosvrontzakis
Για περισσότερες πληροφορίες για τον Μάνο Βροντζάκη, πατήστε εδώ

You may also like