Ντοματοκεφτέδες, από τον chef Βασίλη Μήλιο

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου “Dining with Ambassadors” στο Le Grand Balcon του ξενοδοχείου, St.George Lycabettus (για το οποίο θα σας γράψω πολύ πολύ σύντομα) είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τον chef Βασίλη Μήλιο να ετοιμάζει τους πιο νόστιμους κι εύκολους ντοματοκεφτέδες που έχω δοκιμάσει ever! Και “δανειστήκαμε” τη συνταγή….

ΥΛΙΚΑ:
3 ντομάτες ώριμες
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κ.γλ. baking powder
λίγη φέτα
πιπέρι
φρέσκο δυόσμο
ελαιόλαδο
1 αυγό

ntomatokeftedesΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κυβάκια ή στον τρίφτη. Αδειάζουμε το μείγμα από τις ντομάτες σε ένα ψιλό τρυπητό και το αφήνουμε να στραγγίξει για λίγο από τα υγρά της.

Αδειάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε. Το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι έως ότου ζεσταθεί πολύ καλά. Παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τα σερβίρουμε αμέσως!

Le Grand Balcon
St.George Lycabettus Boutique Hotel
www.sglycabettus.gr
Δεινοκράτους 1,
Πλατεία Δεξαμενής- Τηλ. 210 7416000

You may also like