Ντοματοριζότο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό ριζότο που αναδεικνύεται από τη γεύση της φρέσκιας ντομάτας, ιδανικό για βραδινό ή απλά ως συνοδευτικό σε ψητό κοτόπουλο ή κρέας.
Χρόνος παρασκευής : 20 λεπτά, για 4-5 άτομα
Για την προετοιμασία, θα χρειαστείτε μία μέτρια κατσαρόλα, το βραστήρα σας με καυτό νερό (κοντά στο 1 λίτρο ) και μία ξύλινη κουτάλα

 

ΥΛΙΚΑ:
 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες κομμένες σε καρεδάκι
 2 κύβους λαχανικών ( κατά προτίμηση βιολογικούς ) λιωμένους με λίγο ζεστό νερό
 1 φλ. κρασί μοσχοφίλερο
 50 gr. Παρμεζάνα τριμμένη
 500 gr. Ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο
 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Φτιάχνοντας το ριζότο: Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Τότε ρίχνουμε και το ρύζι ανακατεύοντας με τη ξύλινη κουτάλα και όταν γυαλίσει σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά προσθέτουμε το ζωμό και το ανάλογο καυτό νερό ίσα να καλυφτεί το ρύζι. Ρίχνουμε και τη ντομάτα, το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφά το νερό και τότε συμπληρώνουμε ξανά και ξανά μέχρι να δοκιμάσουμε το ρύζι και να είναι μαλακό απ έξω και να κρατάει ελάχιστα στο δόντι. Το ριζότο χρειάζεται φροντίδα και συνεχόμενο ανακάτεμα, μην το παραμελήσετε θα σας αποζημιώσει με την υφή του. Πρέπει να είναι λίγο ρευστό! Όταν πειστούμε πως είναι έτοιμο ( η διαδικασία κρατάει 18-20 λεπτά ) αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα και τη μαργαρίνη, ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στην ησυχία του για ένα λεπτό.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πίνουμε το παγωμένο λευκό που σβήσαμε το φαγητό μας…

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like